Dag en Nacht van de jeugdbeweging Deinze

Vrijdag 20 oktober organiseren Stad Deinze en Jeugdraad Deinze naar jaarlijkse traditie Dag en Nacht van de jeugdbeweging. Het opzet is om de duizenden kinderen en jongeren die binnen een jeugdvereniging, jeugdhuis of speelpleinwerking actief zijn in onze stad in de bloemetjes te zetten. ’s Ochtends is iedereen in jeugdbewegingsuniform tussen 7 uur en 8.30 uur welkom aan de stations van Deinze of Landegem voor een gratis ontbijt. ’s Avonds worden de oudste leden en leiding van onze jeugdverenigingen door Jeugdraad Deinze verwend met de gratis fuif ‘Nacht van de Jeugdbeweging’ in JH Brieljant. Nieuw dit jaar is dat ook KMSK Deinze in samenwerking met Jeugdraad Deinze een leuke actie voorziet voor alle leden en leiding van Deinse jeugdverenigingen: zij mogen vrijdag 20 oktober gratis de wedstrijd KMSK Deinze – Jong Genk bijwonen. 

“Op vrijdag 20 oktober is het opnieuw Dag van de Jeugdbeweging en tonen we dat we trots zijn op onze jeugdbewegingen. We zetten alle jeugdbewegingen in de kijker en tonen aan de buitenwereld welke meerwaarde ze bieden” zegt Sil De Nys, voorzitter van Jeugdraad Deinze. “Daarnaast zetten we in op de bedanking van onze leden, leiding en vrijwilligers. We waarderen hun engagement. Dag van de Jeugdbeweging is een moment van samenhorigheid, over de jeugdbewegingsgrenzen heen. Maar het is ook vooral een dag vol plezier, spel en feest. We streven ernaar zo veel mogelijk leden van een jeugdbeweging een fijne tijd te bezorgen.”

Gratis ontbijt aan de stations van Deinze en Landegem

“Het stadsbestuur is trots op het engagement van de talrijke vrijwilligers die zich in de Deinse jeugdverenigingen dag in dag uit inzetten om kinderen en jongeren een ongelofelijke tijd te bezorgen en samen met de stedelijke jeugdraad viert het stadsbestuur dit graag met de Dag en Nacht van de Jeugdbeweging”, vult jeugdschepen Rutger De Reu aan.

De Dag van de Jeugdbeweging start ’s morgens om 7 uur met een gratis ontbijt aan het stationsplein van Deinze én aan het station van Landegem. Wie langskomt in jeugdbewegingsoutfit wordt een gratis ontbijt met koffiekoek, vruchtensap of chocomelk aangeboden. Het event duurt tot en met 8.30 uur. 

Net als in Deinze zullen jongeren aan het station van Landegem in outfit tussen 7 uur en 8.30 uur kunnen genieten van een lekker ontbijt en van de gezellige sfeer, kampvuurliedjes, vuurkolven en het samen zijn met mensen uit verschillende jeugdverenigingen. Het ontbijt zelf zal opgesteld worden in de voormalige stationslokalen van Landegem die nu ‘Onder ’t Perron’ heten en een buurtpunt vormen. Enkele partytafels en vuurkorven worden opgesteld op het pleintje voor die lokalen. 

Gratis voetbalmatch en pre-party in de Dakota Arena van KMSK Deinze

“Nieuw dit jaar is de exclusieve samenwerking met KMSK Deinze”, zegt schepen De Reu. “Iedereen die lid is van een jeugdbeweging, zowel leden als leiding, mag op de Dag van de Jeugdbeweging gratis naar de match KMSK Deinze – Jong Genk in de Dakota Arena. Bovendien voorziet KMSK Deinze die avond vanaf 18.30 uur in het stadion een unieke pre-party voor jeugdverenigingen. De jeugdvereniging die het talrijkst aanwezig is, krijgt bovendien een mooi geschenk en mag later op het jaar oplopen met de spelers bij een andere match. Een fantastische blijk van waardering van de voetbalclub.”

“Dit jaar willen we nog meer inzetten op de jeugd, deze samenwerking is opnieuw een stap in de goede richting,’ aldus Akihisa Lizuka, CEO van KMSK Deinze. “De dag van de jeugdbeweging is voor vele jongeren een dag van plezier. We hopen dan ook dat ze hun enthousiasme kunnen overdragen naar het veld en onze spelers naar de overwinning kunnen schreeuwen”, voegt CFO Nicolas Dierickx er nog aan toe.

Nacht van de Jeugdbeweging in JH Brieljant

Na de match nodigt Jeugdraad Deinze alle oudste leden en leiding van de Deinse jeugdverenigingen uit op Nacht van de Jeugdbeweging in JH Brieljant. Deze gratis fuif gaat van start om 22 uur met onder andere Dj’s Miles, Simplex, Avack en Scheide. Voor de gelegenheid trakteren de Jeugddienst en JH Brieljant de eerste 100 bezoekers op een heerlijke hotdog en een drankje. 

Praktisch

Inschrijven voor de voetbalwedstrijd KMSK Deinze – Jong Genk kan tot donderdagmiddag 19 oktober om 12 uur via www.deinze.be/DVDJ-KMSKDEINZE.

Na inschrijving kan je je gratis ticket en drankjeton afhalen aan de ticketbalie van Jeugdraad Deinze aan de Dakota Arena van KMSK Deinze, Stadionlaan 5, 9800 Deinze op vrijdag 20 oktober tussen 18.30 uur en 20 uur. De pre-party met DJ gaat van start om 18.30 uur. De match zelf start om 20 uur.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...