Veldloop voor Deinse scholen

Op vrijdag 27 oktober organiseert de dienst Sport en Recreatie in samenwerking met Atletiekclub Deinze een scholenveldloop (ca. 850 m) voor alle Deinse lagere scholen, meer bepaald voor de leerlingen van het derde tot zesde leerjaar en de eerste graad van het middelbaar onderwijs. De veldloop heeft plaats op en rond de atletiekpiste

Op vrijdag 27 oktober organiseert de dienst Sport en Recreatie in samenwerking met Atletiekclub Deinze een grote veldloop voor Deinse scholen. Deze veldloop heeft plaats op en rond de atletiekpiste.

“Het is de bedoeling een sportieve ontmoeting te organiseren tussen de verschillende Deinse scholen” zegt schepen van sport Sofie D’hondt. “Deze loopwedstrijd wordt georganiseerd voor de leerlingen van het 3e, 4e, 5e en 6e leerjaar van het lager onderwijs en van het 1e en 2e jaar middelbaar onderwijs.”

De wedstrijden voor het lager onderwijs gaan van start vanaf 9.30 uur, de wedstrijd voor het middelbaar onderwijs start om 13.45 uur. De leerlingen worden ingedeeld in verschillende reeksen volgens leeftijd. De doelstelling is een sportieve bijeenkomst (geen competitie) waarbij enkel de nummers 1-2-3 van elke reeks gehuldigd worden op het podium met een medaille.

Bij aankomst ontvangen alle deelnemers een gadget van de stad en een stuk fruit gesponsord door AD Delhaize Deinze. Ook dit jaar zullen niet alleen de leerlingen deelnemen maar is er ook een leerkrachtenloop voorzien waarbij de leerkrachten van de verschillende scholen het sportief tegen elkaar zullen opnemen.

Dit jaar nemen er 1.574 leerlingen deel waarvan 1.119 leerlingen uit het lager onderwijs en 455 leerlingen uit de eerste graad van het middelbaar onderwijs.

Volgende scholen nemen deel:
Lager onderwijs:
B.S. De Kleurenplaneet
B.S. Driessprong
B.S. Leieparel Deinze
B.S. St-Hendriks Petegem
B.S. ZEVI (Zeveren & Vinkt)
BuBaO De Veerboot
Go! B.S. Erasmus
Het Leerbos
VIBLO Leieland
V.B.S Wonterwijs
V.B.S. De Kerselaar Gottem
V.B.S. Leernest

Middelbaar onderwijs:
GO! Eramusatheneum – campus Peter Benoit en campus Volharding
Leiepoort campus St-Hendrik
Leiepoort campus St-Vincentius

Alle supporters zijn van harte welkom op deze dag. Atletiekclub Deinze stelt haar cafetaria ter beschikking om iets te komen drinken.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...