Brielmeersen opnieuw decor voor veldloop AC Deinze

Op zondag 26 november 2023 is het Provinciaal recreatiedomein Brielmeersen te Deinze opnieuw het decor voor de jaarlijkse veldloop van de plaatselijke atletiekvereniging AC Deinze. In de voorbije jaren bereikten telkens meer dan 1200 atleten de finish en daarmee is deze cross een van de drukst bezette wedstrijden in België.

De traditionele omloop met zijn variatie aan grasstroken, houtsnipperpaden, bochten en heuvels is nagenoeg ongewijzigd gebleven. Enkel werd de startstrook, die net als vorig jaar gesitueerd is naast de kunstgrasvelden, aangepast om de start vlotter te laten verlopen.

Nieuw dit jaar is de samenwerking met Team Adventure, door deze samenwerking kunnen we gebruik maken van de tent en sanitaire voorzieningen. Waarvoor onze dank.

Het begint allemaal om 11.15 uur met een race voor de G-atleten. Vanaf 11.25 uur worden daarna in totaal 28 wedstrijden op gang geschoten verdeeld over 25 verschillende leeftijdscategorieën, van de kangoeroes (vanaf 6 jaar) tot en met de masters. Op de spectaculaire omloop in de Brielmeersen haalt de beste van het lot uiteindelijk altijd de bovenhand. 

Vanzelfsprekend rekenen de inrichters erop dat ook dit seizoen de eigen atleten massaal aan de start zullen verschijnen. Bij het begin van het veldloopseizoen staken reeks enkele van onze jongere atleten de neus aan het venster. Hopelijk kunnen zij hun prima seizoenstart bevestigen  voor eigen volk. Verder wordt er door trainers en bestuur van AC Deinze op nog enkele podiumplaatsen gerekend en wordt er met spanning uitgekeken naar de nieuwelingen binnen de club. Misschien zorgen die er wel voor de verrassing van de dag ? 

Voor verdere info, uurrooster e.d. kan men terecht op de website van www.atletiek.nu

Net zoals vorig jaar zal de prijsuitreiking niet in het VTI plaatsvinden maar in de cafetaria naast de atletiekpiste.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...