Deinze leent zitscooters uit

Het stadsbestuur van Deinze stelt twee zitscooters gratis ter beschikking voor minder mobiele inwoners. De scooters kunnen maximaal twee maanden gratis ontleend worden. Er is een zitscooter beschikbaar in Zeventiendorpen en één in het gemeentehuis van Nevele.

Inwoners van Deinze die 18 jaar of ouder zijn, kunnen gratis een zitscooter (E-zitscooter Sterling S700) uitlenen voor maximaal twee maanden op voorwaarde dat ze in het bezit zijn van een parkeerkaart voor personen met een beperking of een doktersattest met vermelding van verplaatsings- of mobiliteitsproblemen. 

“De zitscooter in Deinze staat al enige tijd ter beschikking”, vertelt Marleen Vanlerberghe, schepen bevoegd voor personen met een beperking. “Uiteraard is dit een dienstverlening die dichtbij beschikbaar moet zijn, vandaar dat we nu ook een zitscooter uitlenen vanuit het gemeentehuis van Nevele. Deze service is ideaal voor mensen die tijdelijk minder mobiel zijn of voor wie de aankoop van een zitscooter overweegt en eerst het gebruik ervan wil testen.” 

Wie meer informatie wil of een zitscooter wil reserveren, kan terecht bij dienstencentrum Zeventiendorpen of bij het onthaal van het gemeentehuis van Nevele.

www.deinze.be/zitscooter

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...