Sintintocht Deinze zondag 19 november

Op zondag 19 november doen Sinterklaas en zijn roetpieten hun intrede in onze stad! In de voormiddag verwelkomt Sinterklaas de kinderen in zijn vaste stek in ’t Oud Sashuis, ’s namiddags vaart hij het centrum Deinze binnen met zijn boot. Iedereen is vanaf 14.30 uur welkom op het Sint-Poppoplein om Sinterklaas en zijn roetpieten op te wachten langs de kade. Omstreeks 15 uur zal de Sint met zijn gevolg aanmeren. Voor en na de aankomst aan het Sint-Poppoplein kunnen jong en oud in Leietheater hun hartje ophalen tijdens de voorstelling ‘Het lied van Roetpiet’ die om 13.30 uur en om 16.30 uur geprogrammeerd staat. 

Welkom bij Sinterklaas in Sintdorp aan ’t Oud Sashuis in Astene
Op zondag 19 november kunnen kinderen om 10 uur Sinterklaas en zijn roetpieten komen wakker schreeuwen aan zijn logeerplek in ’t Oud Sashuis aan Astene Sas. Jong en oud worden er met de steun van vzw Historische vaartuigen verwelkomd in de unieke en gezellige setting van ’t Oud Sashuis dat voor de gelegenheid tot gezellig Sintdorp wordt omgebouwd. “De Sint liet weten dat hij de traditionele fietstocht liever niet meer maakt, maar graag de kinderen persoonlijk even wil spreken”, zegt schepen van jeugd Rutger De Reu. “Tussen 10.30 uur en 12.30 uur kunnen gezinnen er een persoonlijk bezoek aan Sinterklaas en zijn roetpieten brengen en kunnen ze aansluitend genieten van een natje en droogje op het Sintterras of bij één van de vuurkorven.” 

Kinderen en ouders worden gevraagd zoveel mogelijk met de fiets naar ’t Oud Sashuis te komen.

Aankomst van Sinterklaas met zijn boot langs het Sint-Poppoplein in Deinze

Vanaf 14.30 uur zijn alle kinderen van harte welkom op het Sint-Poppoplein voor de jaarlijkse intocht van Sinterklaas en zijn roetpieten per boot. Sinterklaas zelf wordt tegen 15 uur verwacht aan het Sint-Poppoplein. Samen met onze Sinterklaas DJ en de publieksopwarmers kunnen de kinderen Sinterklaas, die voor de gelegenheid door zijn vrienden van Deinze Yacht Club naar Deinze wordt gevaren, verwelkomen in onze stad.

Muzikale voorstelling ‘Het lied van roetpiet’

Om 13.30 uur en om 16.30 uur worden gezinnen in Leietheater verwend met de grappige muzikale voorstelling ‘Het lied van roetpiet’ (3+) gebracht door Arto Entertainment. In deze hilarische voorstelling ontdekt Roetpiet dat alle Sinterklaasliedjes alleen over Sinterklaas gaan, maar niemand zingt over Roetpiet zelf. Vastberaden om dit te veranderen, begint Roetpiet een zoektocht naar het perfecte lied voor zichzelf. Kan hij samen met de kinderen een leuk lied componeren voordat Sinterklaas op bezoek komt?

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...