Fietsmarathon voor Kankerbestrijding: 24 Uur van Solidariteit

Vandaag zaterdag 9 december gaat een bijzondere strijd van start in Deinze. Dan wordt het startschot gegeven voor een 24-uurs fietsmarathon ten behoeve van Kom op tegen Kanker (KOTK). Een evenement dat niet alleen draait om sportieve prestaties, maar vooral om solidariteit en het vergaren van steun voor de strijd tegen kanker. In de bijlagen vinden jullie meer informatie, inclusief het inspirerende verhaal van Lieven Cnudde, die leert leven met uitgezaaide dikkedarmkanker.

Deelnemende teams, waaronder VTI Deinze, College Ten Doorn, Donza, Team Burgemeester, EKV-clan, de Dulle Trappers, Les Cyclistes Sans Arrêt, Crescendo en anderen, bestaan uit een mix van verenigingen, bedrijven, vrienden van Lieven Cnudde, collega’s en ex-collega’s. Allen bundelen zij hun krachten voor hetzelfde nobele doel. Opvallend is de deelname van Pieter Serry, een ex-leerling van VTI, die vanuit Spanje, waar hij momenteel op stage is met zijn ploeg, op afstand zal meefietsen.

Tijdens de 24-uurs uitdaging zijn toeschouwers van harte welkom om deelnemers aan te moedigen en te genieten van culinaire hoogstandjes. Van frietjes tot een pastabar, van pannenkoeken op zaterdagmiddag tot koffiekoeken en heerlijke koffie verzorgd door Donza op zondagochtend. De organisatie heeft bovendien een tombola opgezet met een scala aan waardevolle prijzen, waaronder een reischeque, handgereedschappen en waardebonnen.

Gelukkig kan het evenement rekenen op de inzet van maar liefst 90 vrijwilligers om alles in goede banen te leiden. Hoewel er al veel sponsors zijn, blijven mensen en bedrijven van harte uitgenodigd om bij te dragen en hun bedrijfslogo op te nemen in het ondersteunende netwerk. Dit kan eenvoudig via e-mail naar [email protected].

Het officiële startschot vindt plaats op zaterdag 9 december om 11.00 uur in de eetzaal van VTI Deinze, Leon Declercqstraat 1 in Deinze. De directeur van VTI Deinze en de Belleman Denis Herman, bekend als presentator van ’t Kuipke, zullen het evenement inluiden. Denis Herman zal gedurende de dag en avond zorgen voor levendige interactie aan de microfoon. Het evenement eindigt precies 24 uur later, op zondag 10 december om 11.00 uur, met het slotwoord van David Vansteenbrugge, de nieuwe directeur van KOTK.

Iedereen is van harte uitgenodigd om deze hartverwarmende actie te ondersteunen in de voortdurende strijd tegen kanker, want kanker stopt nooit. Volg @Teamtousensemble ook op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van dit bewonderenswaardige initiatief.

Laten we samen trappen tegen kanker en een vuist maken voor hoop, solidariteit en het streven naar een wereld waarin kanker geen plaats meer heeft.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...