BV Deinze Koopcentrum schiet naast doel met procedure bij hof van beroep

De Kamer van Inbeschuldigingstelling van het hof van beroep van Gent besliste vandaag dat een halt moet toegeroepen worden aan de klachten van BV Deinze Koopcentrum tegen de Stad Deinze en voetbalclub KMSK Deinze. Het Hof verklaart de vordering onontvankelijk en oordeelt dat het zelfs de moeite niet is om hier een gerechtelijk onderzoek over te voeren, omdat het onwaarschijnlijk is dat BV Deinze Koopcentrum schade zou lijden door een tijdelijke tribune voor de voetbalclub en de aanleg van kunstgrasvelden voor de jeugdploegen. BV Deinze Koopcentrum werd veroordeeld om de gerechtskosten van het geding en een rechtsplegingsvergoeding te betalen. 

Het hof weerlegt expliciet dat BV Deinze Koopcentrum schade zou kunnen lijden door de tijdelijke voetbaltribune van KMSK Deinze en de aanleg van kunstgrasvelden voor de jeugdploegen.. De commerciële site van BV Deinze Koopcentrum in de Karel Picquélaan bevindt zich bovendien aan de andere kant van het stadscentrum en kan hierdoor onmogelijk hinder ondervinden. BV Deinze Koopcentrum stelde dat zij commerciële schade zouden ondervinden doordat haar panden aan de Karel Picquélaan minder bereikbaar zouden zijn en er een verkeersproblematiek zou ontstaan door constructie van een tijdelijke tribune en de aanleg van kunstgrasvelden, maar krijgt een veeg uit de pan van het hof van beroep. Het hof verwijst in haar uitspraak naar de “weinig eigentijdse en wat verouderde vormgeving van het commercieel complex, zowel aan de buitenkant als binnenin en wellicht minder beantwoordend aan wat men in 2024 aan kantoor- of shoppingbelevenis verwacht” en de hoge gevraagde huurprijzen voor de panden zoals die uit een marktstudie blijken. Kortom, Deinze Koopcentrum dient eerder in eigen boezem te kijken dan de oorzaak voor commerciële schade bij andere partijen te leggen. 

Het hof van beroep verwijst naar de volledige reeks administratieve en gerechtelijke procedures met betrekking tot andere bouwprojecten van een zekere omvang in Deinze. Op basis van de communicatie die BV Deinze Koopcentrum op sociale media voert, krijgen de beroepsrechters de indruk dat de klager een andere agenda nastreeft. Het hof trekt echter duidelijk de grens door de klacht van BV Deinze Koopcentrum onontvankelijk te verklaren en sluit hiermee de deur voor een onderzoek. BV Deinze Koopcentrum wordt veroordeeld om de gerechtskosten en rechtsplegingsvergoedingen te betalen t.b.v. € 8.932,80. Ook de eigen advocatenkosten moeten gedragen worden.

KMSK Deinze kan nu de procedures hervatten om het gebruik van de zittribune mogelijk te maken met het oog op een mogelijke promotie naar de Jupiler Pro League.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...