Leesweek in gemeenteschool De Vaart

Goed kunnen lezen is essentieel om te kunnen functioneren in onze samenleving. Door te lezen train je je fantasie en je verbeelding. Je leert je inleven in anderen en ontwikkelt empathie. Dit zijn nog maar een paar redenen om het lezen dan ook te stimuleren. Basisschool De Vaart organiseert in de week van 19 februari tot en met 23 februari een leerrijke en boeiende leesweek.

Tijdens de week van 19 tot en met 23 februari zullen de leerlingen van gemeenteschool De Vaart hun leerkrachten op een heel creatieve manier ervaren. Het hele schoolteam zet een hele week in op het leesplezier van de kinderen. 

Tijdens de leesweek gaan enkele gemaskerde voorlezers aan het werk. De leerlingen moeten raden wie ze zijn en uit welk boek ze voorlezen. Een bezoek aan de bibliotheek Landegem ontbreekt ook niet. Je hoeft immers thuis geen grote boekenkast te hebben om toch heel wat leuke, spannende, informatieve boeken te lezen. Ook ouders en grootouders dragen hun steentje bij door voor te lezen uit een leuk boek.

Er wordt niet alleen op school gelezen, maar ook thuis. Om dat te stimuleren vragen we de leerlingen om een foto te nemen van hun favoriete leesplekje en door te sturen. De origineelste foto’s hangen we aan een leesmuur. 

“Als stad zijn we trots dat de directie en leerkrachten leesvaardigheid van onze leerlingen zo hoog in het vaandel dragen. We moeten onze kinderen wapenen met een sterke leesvaardigheid en leesplezier, opdat  ze zich voluit zouden kunnen ontwikkelen en participeren in onze maatschappij. Initiatieven als deze kunnen hier alleen maar aan bijdragen”, vertelt Nathalie Lambrecht, schepen bevoegd voor onderwijs.

Info

GBS De Vaart – Vaart Links 23 – 9850 Deinze (Nevele) 

www.gbsnevele.be

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...