Verlenging Balloonmeeting Stad Deinze ter goedkeuring op de gemeenteraad

De Balloonmeeting vindt sinds 2020 plaats in Deinze. De huidige samenwerkingsovereenkomst tussen de organisatie en de Stad loopt tot en met 2024. Op 22 februari ligt een verlenging van de samenwerking voor de periode 2025 – 2030 ter goedkeuring voor aan de gemeenteraad van de Stad.

De Balloonmeeting Stad Deinze is een van de grootste ballonevenementen in België. Het event vindt jaarlijks plaats, sinds 2021 telkens gedurende het tweede weekend van augustus. 

“De eerste editie vond plaats in 1986 in Eeklo, als een informeel samenkomen van een aantal vrienden – ballonvaarders” weet Guy Bral, voorzitter van de Balloonmeeting Stad Deinze. “Het event evolueerde echter snel tot een tweedaags ballonevenement met avondvluchten op zaterdag- en zondagavond en een ochtendvlucht op zondagochtend. Naast het opstijgen van de ballonnen is er telkens ook een uitgebreid gevarieerd animatieprogramma voorzien.”

“Sinds 2020 vindt de Balloonmeeting plaats in Deinze, op de parking van de Brielpoort en in het Sint-Martinuspark. De huidige samenwerkingsovereenkomst tussen de organisatie en de Stad loopt tot en met dit jaar. De Stad staat hierbij in voor de nodige financiële en logistieke ondersteuning van het event. Het zomerevent is een grote meerwaarde voor de Deinzenaars en de bezoekers van onze stad, daarom leggen we graag de verlenging van de samenwerking voor de periode 2025 – 2030 voor aan de gemeenteraad” stelt burgemeester Jan Vermeulen. 

Info

www.avsballoonmeeting-staddeinze.be

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...