Blue-bike deelfietsen blijven scoren in Deinze

2023 was terug een recordjaar voor het rittenaantal van deelfietsensysteem Blue-bike. Blue-bike blijft investeren in service zoals de lancering van nieuwe digitale sloten en een bijhorende app. Ook in Deinze zijn er terug heel wat positieve cijfers voor te leggen.

“In Deinze kan je een Blue-bike deelfiets ontlenen op drie locaties: aan de stations van Deinze en Landegem en ter hoogte van dienstencentrum Leiespiegel in de Brielstraat. Voor deze locaties samen steeg het aantal ritten met 37,4% als we 2023 (29.972 ritten) vergelijken met 2022 (21.813 ritten). Er waren in 2023 1.183 unieke gebruikers die een fiets ontleenden in Deinze of Landegem. De top drie van ontleners zijn natuurlijk Deinzenaren (449), gevolgd door Gentenaars (415) en Kortrijkzanen (44)”, klinkt het bij burgemeester Jan Vermeulen, bevoegd voor fietsbeleid en duurzaamheid.

“Het uitleenpunt aan het station van Deinze blijft koploper, met vorig jaar 27.281 ritten en 1.046 unieke gebruikers. Dit uitleenpunt is in 2023 zelfs het meest gebruikte Blue-bikepunt in Vlaanderen.

134 unieke gebruikers ontleenden een fiets aan dienstencentrum Leiespiegel, goed voor 1.665 ritten. Dit laatste is een stijging van 82,6% als we vergelijken met het aantal ritten in 2022 (912).

De spectaculairste stijging noteren we aan het station van Landegem, waar men duidelijk de weg vindt naar de deelfietsen. 92 unieke gebruikers waren daar in 2023 goed voor 1.026 ritten. Een stijging van 125% tegenover het aantal ritten in 2022 (455)” stelt burgemeester Jan Vermeulen.
“Om zo’n deelfiets te ontlenen moet je lid zijn van Blue-bike of via een externe partner (zoals de KBC-app) een ticket aankopen. Lid worden kost slechts 12 euro per jaar en kan online of in het fietspunt aan het station van Deinze. Alle verplaatsingen met Blue-bike op het grondgebied van Deinze zijn bovendien gratis. Voor verplaatsingen buiten Deinze kunnen onze inwoners via de smart city app mobiliteitsbudget krijgen. Met dit budget kan je tickets voor verschillende duurzame vervoersmiddelen aankopen (trein-, tram- en bustickets, dagpassen voor Blue-bike en Velo,…)”, besluit schepen van mobiliteit Bart Van Thuyne.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...