Themadag gezonde voeding en beweging te Nevele

Naar aanleiding van het jaarthema ‘een gezond jaar’ organiseerde de gemeenteschool De Vaart een themadag rond gezonde voeding en beweging op 9 februari. Verschillende workshops, een gezonde en op maat van de kinderen samengestelde lunch en een aangepaste carnavalstoet waren de blikvangers van deze dag.

In de voormiddag kregen alle kleuters en leerlingen acht verschillende workshops voorgeschoteld. Deze werden gegeven door studenten van de opleiding Voeding- en dieetkunde van de co-hogeschool Odisee, onder begeleiding van Maaike, de mama van één van onze leerlingen. Er waren workshops waarin de Voedingsdriehoek, het belang van calcium, gezonde tussendoortjes en water werd uitgelegd.

Daarnaast maakten ze zelf hun lunch: verse soep, rijkelijk plantaardig belegde boterhammen en een zelfgemaakte fruitsalade als dessert. Naast voeding stonden uiteraard verschillende bewegingselementen op het programma!

Na de lunch maakten ze zich op voor de traditionele carnavalstoet. Voor de gelegenheid werd iedereen gevraagd om creatief met het jaarthema ‘een gezond jaar’ aan de slag te gaan. Dat leverde een zeer kleurrijke, gezonde en sportieve stoet op!

Na de krokusvakantie maken ze zich klaar om ook de komende activiteiten telkens te voorzien van een gezond extraatje.

Info: GBS De Vaart
Vaart Links 23
9850 Deinze (Nevele)

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...