Wegwijs in het basisonderwijs in Deinze

Volgend schooljaar beleven zo’n 450 kleutertjes hun eerste schooldag. Om ouders van jonge kinderen te ondersteunen bij het kiezen van de juiste school, heeft Stad Deinze een handige brochure samengesteld over het basisonderwijs. Ouders van toekomstige kleuters ontvangen binnenkort hun persoonlijke exemplaar per post. 

Elk jaar maken zo’n 450 kinderen in Deinze de spannende overstap naar de kleuterklas. Een grote stap voor zowel ouders als voor kinderen. De juiste school kiezen is daarbij van groot belang. “Deinze telt maar liefst 25 basisscholen die onze kinderen dagelijks begeleiden in hun groei naar volwassenheid”, zegt Nathalie Lambrecht, schepen bevoegd voor onderwijs. “Aangezien de kinderen aanzienlijke tijd op school doorbrengen, is het essentieel dat zowel ouders als kinderen een goede band hebben met de school.”

Stad Deinze stelde een handige brochure samen over het basisonderwijs. In de brochure vind je praktische informatie over elke basisschool, evenals een beknopte uitleg van hun sterke punten en visie. Deze waardevolle informatie helpt je om een eerste selectie te maken. Daarnaast biedt de brochure meer inzicht in het uitgebreide aanbod aan activiteiten tijdens schoolvakanties en vrije tijd.

Tien scholen in Deinze werken momenteel met een aanmeldsysteem. Vanaf 27 februari kunnen kinderen die tussen 1 september 2024 en 1 september 2025 met school starten, zich aanmelden bij een van deze tien scholen. Meer informatie over deze scholen en het aanmeldsysteem is te vinden in de brochure en op www.deinze.be/basisscholen.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...