Soirée d’été, zomerpicknick langs de Leie

In 2024 is het exact 100 jaar geleden dat de bekende luministische schilder Emile Claus is overleden. Claus had in zijn werken een voorliefde voor de Leie. Als ode aan de schilder wordt zijn kunstwerk Soirée d’été gerecreëerd op vrijdag 14 juni en zaterdag 15 juni tijdens een avondpicknick langs de Leie in Astene. 

“De dienst Evenementen en Toerisme organiseert een zomerse avondpicknick langs de Leie. De River Ranch stelt eenmalig zijn weide open met zicht op de hoge bomen. In openlucht of in de tent kun je aanschuiven voor kunst, lekker eten, muziek en beleving. We voorzien voor elke deelnemer een zitplaats aan een mooi gedekte tafel”, vertelt Rutger De Reu, schepen bevoegd voor cultuur.

“Om de authentieke sfeer na te streven, werken we bewust met een picknickformule”, vult Bruno Dhaenens, schepen bevoegd voor evenementen, aan. “De boxen met lokaal lekkers worden met zorg klaargemaakt door Foodbart. Deze werkt samen met Fruitbedrijf Cocquyt uit Meigem, het kippenbedrijf van Jan Lisbeth uit Grammene, Breydelspek uit Gavere en Geitenboerderij De Volle Maan uit Sint-Lievens-Houtem. Bewoners van het DVC Heilig Hart uit Bachte vullen de boxen. We voorzien extra dranken op het terrein in samenwerking met ’t Oud Sashuis (lokale bieren) en Kothé (foodtruck met koffie en thee).”

Praktisch

Wanneer? Vrijdag 14 juni en zaterdag 15 juni telkens van 19 tot 22 uur

Waar? Weide River Ranch, Leieoever 1, 9800 Deinze 

Prijs? 50 euro per persoon, te bestellen per box van twee personen

Deelnemers? Maximum 125 personen per avond

Inschrijven? www.emile-claus.be

Extraatje: op zaterdag 15 juni is er een extra activiteit in samenwerking met Toerisme Leiestreek.Meer info hierover wordt gegeven tijdens een persconferentie van Toerisme Leiestreek op woensdag 24 april. Inschrijven voor deze activiteit kan vanaf 25 april via www.emile-claus.be

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...