Benihana: nieuw concept van Deinze skate contest

Op zaterdag 29 juni lanceert Stad Deinze het nieuwe concept van Deinze skate contest onder de naam Benihana. Het wordt een druk gevulde dag waarbij we muziek, skaten en urban sports in de kijker zetten. Benihana werd vormgegeven in overleg met lokale skaters. Skateshop SLAM staat garant voor de wedstrijdbegeleiding. Er is ook muzikale omkadering met een feestelijke afterparty.

“De term skate contest legde te eenzijdig de focus op het skaten en wekte de indruk dat alleen skaters welkom waren, terwijl we een event willen organiseren waarop jong en oud kunnen kennismaken met skaten maar ook met andere vormen van urban sports” vertelt Rutger De Reu, schepen bevoegd voor jeugd. “In overleg met onze jongeren en lokale skaters hebben we het concept verruimd en het event een nieuwe naam gegeven: Benihana met de slogan One day music en urban sports event. Benihana is een skateterm die verwijst naar een truc op het skateboard. We organiseren een dag waarbij we muziek, skaten en andere vormen van urban sports in de kijker zetten. Op het skatepark Briel is er van 10 tot 18 uur een skate-initiatie en een skatewedstrijd. Op de parking vlak aan het skatepark bieden we tussen 13.30 en
18 uur een aantal randactiviteiten aan zoals een workshop graffiti, panna-voetbal, een mobiele klimmuur, … En we zorgen voor muzikale omkadering met een feestelijke afterparty.”

Skate-initiatie

De dag wordt afgetrapt tussen 10 en 12 uur met een gratis skate-initiatie voor 8- tot 12-jarigen. Enkele lokale skaters staan vrijwillig in voor de begeleiding en leren startende skaters tips en tricks aan. “Met veel plezier wakkeren we het enthousiasme aan binnen de sport!” zegt een lokale jongere.

Wedstrijd
Vanaf 12 uur kunnen de deelnemers zich inschrijven en opwarmen voor de wedstrijd die om 13 uur start. Nieuw dit jaar is de kids-categorie (-12 jaar). Hierin kunnen de jongste deelnemers en kinderen die deelnamen aan de initiatielessen de tricks tonen die ze leerden in de voormiddag. Daarna volgen de categorieën 12-16 jaar en +16 jaar. Telkens krijgen ze het skatepark 90 seconden ter beschikking om hun beste tricks boven te halen. Geen succes geboekt tijdens de wedstrijd zelf? Geen probleem, na de wedstrijd vinden er verschillende korte sessies plaats waarbij iedereen kans maakt op kleine prijzen.  

Deelnemen aan de wedstrijd is gratis en er worden tal van prijzen voorzien ter waarde van 1.000 euro. Zowel jongens als meisjes zijn welkom om hun kans te wagen binnen één van de drie hogervermelde categorieën. Skateshop SLAM staat in voor de wedstrijdbegeleiding en de jurering.

Afterparty
Verschillende dj’s zorgen voor de gepaste muzikale deuntjes. 

“De dag sluiten we af met een afterparty waarbij Kraft collective en dj’s Walt en Pinto ons skatepark zullen doen daveren. We zijn blij dat we opnieuw een boeiende dag kunnen organiseren voor jong en oud en hiermee lokaal talent voor het voetlicht kunnen plaatsen”, zegt schepen van jeugd Rutger De Reu.Praktisch
Wanneer? Zaterdag 29 juni van 10 tot 2 uur
Waar? Skatepark Briel, Mouterijdreef 20, Deinze
Toegang? Gratis
Inschrijven? Inschrijven voor de initiatielessen en de wedstrijd kan vanaf 1 juni tot en met 28 juni via www.deinze.be/benihana of de dag zelf tussen 12 en 13 uur.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...