Buitenspeelkaart biedt overzicht van alle speelterreintjes in de stad

Het stadsbestuur lanceert een buitenspeelkaart die alle 49 speelterreinen in de stad in kaart brengt. Dit initiatief is bedoeld om het buitenspelen te bevorderen en gezinnen te helpen om de beste speelmogelijkheden in hun buurt te vinden.

“De buitenspeelkaart toont op een speelse visuele manier alle Deinse speelterreintjes en plekken die voor kinderen belangrijk zijn, zoals jeugdlokalen, bibliotheken en sportcomplexen. Op het grondgebied bevinden zich momenteel 45 publieke speelterreintjes en op korte termijn worden er nog vier aangelegd rond de site van Buiskouter. Om volledig te zijn, hebben we die al op de buitenspeelkaart vermeld” zegt Rutger De Reu, schepen bevoegd voor Jeugd. “We blijven investeren in nieuwe speelpleintjes en in het goede onderhoud van de bestaande pleintjes, om elk kind in onze stad de kans te geven om binnen de tien minuten van hun woonplaats naar hartenlust te ravotten met vriendjes en kinderen uit de buurt.” 

PraktischDe buitenspeelkaart (A2-formaat en vierkleuren) is opgemaakt door de grafisch vormgever van de stad en wordt binnenkort verspreid via de Deinse basisscholen. Ze zal ook te verkrijgen zijn bij de dienst Evenementen en Toerisme, de Jeugddienst en de bibliotheken. De digitale versie vind je op www.deinze.be/speelpleinen. De kaart bevat een aantal leuke opdrachten, die voor de kinderen een klein cadeautje kan opleveren.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...