Piet Vande Casteele is een jonge en getalenteerde chef-kok en ondernemer uit Deinze, Oost-Vlaanderen. Piet volgde zijn opleiding aan de gerenommeerde hotelschool Ter Duinen in Koksijde en specialiseerde zich verder in gastronomie. Hij is de oprichter en zaakvoerder van Duchateau Catering, een dynamisch cateringbedrijf dat zich samen met zijn echtenote Emely Lavaert, richt op creatieve en verfijnde gerechten met lokale en kwaliteitsvolle producten. Naast zijn cateringactiviteiten heropende Piet in de zomer van 2024 het pop-uprestaurant Dhoye 37 in de tuin van zijn cateringbedrijf in Deinze, waar gasten kunnen genieten van sharinggerechten en klassiekers.
In 2019 nam Piet reeds deel aan de prestigieuze Bocuse d’Or-wedstrijd, waar hij toen als Belgische commis samen met chef Lode De Roover een 6e plaats behaalde op het Europees kampioenschap en zich kwalificeerde voor het wereldkampioenschap in Lyon, waar ze een 8e plaats behaalden. In november 2022 werd Piet uitgeroepen tot ‘Eerste Kok van België 2023’ tijdens de 70ste editie van de wedstrijd. Deze titel bevestigt zijn culinaire talent en toewijding aan de Belgische gastronomie. Andere recente winnaars van deze titel waren Cedric Van der Elst (2024) en Laurence De Smet (2025).
Piet werd -zoals voortaan vereist is- gekozen uit de voormalige winnaars van de ‘Eerste Kok van België’ georganiseerd door Club Prosper Montagné. Hij werd hierbij naar voor geschoven door het selectiecomité van het pas opgerichte National Culinary Team Belgium (NCTB). Deze ervaren professionals spelen een cruciale rol in de begeleiding en ondersteuning van de deelnemers aan de internationale wedstrijden. Ze zetten hun expertise in om de beste Belgische culinaire talenten te beoordelen en te stimuleren in hun groei.
Samen met zijn commis, die later zal worden geselecteerd, zal Piet voor de Europese – en wie weet ook de wereldwijde – finale Bocuse d’Or worden klaargestoomd en begeleid door een selectie van gerenommeerde Belgische chefs die verbonden zijn aan het National Culinary Team Belgium. Het mentor-team onder leiding van Lode De Roover (Restaurant Fleur de Lin ) bestaat onder meer uit: Peter Goossens (**), Viki Geunes (Restaurant Zilte ***), Tim Boury (Restaurant Boury ***), Thijs Vervloet (Maison Colette **) en David Martin (Restaurant La Paix **).
We kijken er samen met Piet en het National Culinary Team Belgium naar uit om dit nationale talent te ondersteunen en de Belgische gastronomie wereldwijd te vertegenwoordigen.
Acht scholen uit Deinze namen deel aan het project klimaatbende, waarbij leerlingen op een creatieve…
Parkies, het grootste kleinste festival van Vlaanderen, strijkt deze zomer opnieuw neer in Deinze! Van 2…
Het stadsbestuur van Deinze gaat in beroep tegen de beslissing van de Vlaamse Regering om…
Het Sociaal Huis Deinze en Deinze Industrie stellen werkbereide nieuwkomers voor aan Deinse ondernemers op…
PartsPoint België, onderdeel van Alliance Automotive Group, opende op woensdag 23 april 2025 officieel de…
Adjunct-directeur Katrien Kerckhove trekt op woensdag 30 april 2025 voor de laatste keer de deur…