Vinktenaar Sam Van Den Heede één van de verrassingen van de veldloopnamiddag in de Brielmeersen

deinze veldloopToen ik vandaag rond 14u het parcours betrad, was het al direct prijs. Camilla Debleeckere van AC Deinze won met een straat voorspring bij de kadetten meisjes. Een schitterend resultaat. Bij de kadetten jongens werd het een zeer spannende wedstrijd. Jonas Van Loocke maakte zijn favorietenrol waar, won zijn westrijd, maar met amper een zuchtje voorsprong op een andere Deinzenaar, nl. Sam Van Den Heede uit Vinkt. "Hij heeft zichzelf overtroffen" hoorden we de trotse vader Peter achteraf vertellen.

Sam Van Den Heede en Jonas Van Loocke bleven constant in elkaars buurt

De laatste dameswedstrijd was een groepering van senioren, masters en juniores. Katrijn Vande Riviere liep zowat de hele wedstrijd in tweede positie, en eindige uiteraard prachtig eerste bij de juniores. Katrijn had een kleine voorsprong op Griet De Waele, die het podium haalde bij de senioren. Een mooie wedstrijd waar opnieuw atletes van AC Deinze in de voorste gelederen streden.
Bij de mannen had men volgens traditie de masters en de juniores samen geplaatst. Favoriet Marc Bultinck raakte bij de start wat ingesloten en diende een lange achtervolging in te zetten op een vijftiental lopers. Hij slaagde erin om enkele van de atleten bij te benen en eindige knap zevende in zijn categorie. Jan Van Parijs werd bij dezelfde masters elfde. We zagen Kevin Van Vynckt vierde eindigen bij de junioren. Bij de senioren (- 35 jaar) , die als laatste van start gingen – het was toen bitter koud geworden – moesten we naar de 23ste plaats zoeken om een Deinzenaar -Bert De Lepeleire – terug te vinden. 

veldloop deinze

Nele Coene uit Vinkt, één van de jongste en kleinste deelneemsters.  

Voor alle uitslagen en talloze foto's verwijzen we graag naar de site van de club die alles op een puike manier heeft
georganiseerd: www.acdeinze.be.
Het is bovendien een mooie ledenservice om de deelnemers van AC Deinze, en dat waren er eeen paar honderd, van groot naar klein apart te fotograferen.

Stefaan De Groote

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...