Plannen voor ‘seniorendorp’ langs de Karel Picquélaan

In de kranten van vandaag maken voorzitter Sylvaan Leroy en secretaris Marc Van Praet van het OCMW bekend dat er in de omgeving van de Karel Picquélaan binnen een aantal jaren, een omvangrijke nieuwe woonsite komt.
Het OCMW werkt hiervoor samen met de private partner Durabrik. In een eerste fase worden twee blokken gebouwd met 40 à 50 koopwoningen samen met een ondergrondse parking. Deze worden ontsloten via een nieuwe weg tussen het OCMW-rustoord en de kleine Jules Soenenstraat. Vervolgens komen er nog eens 40 à 50 sociale huurwoningen, vlakbij het rustoord zelf, waarvoor de tuin wordt opgeofferd. Afhankelijk van de vraag worden tenslotte nog een aantal blokken gebouwd langs de nieuwe weg.  Alles samen zou het om 175 wooneenheden gaan. 

Er is overigens de intentie om in een laatste fase het rustoord volledig te verbouwen, maar de voorgevel en de kapel zouden behouden blijven.

Deinze is tot nog toe slecht bedeeld op het vlak van sociale woningen. Vorig jaar werden cijfers bekendgemaakt dat in Oost-Vlaanderen maar 5,9 % van het woonbestand bestaat uit sociale woningen. In Deinze is dat amper 1,82 %. Met dit omvangrijke project zal het percentage wellicht (een stukje) naar omhoog gaan.   

Het rusthuis en r.v.t. "O.L.Vrouw" langs de Karel Picquélaan in Deinze wordt op termijn volledig verbouwd.
www.ocmwdeinze.be

Stefaan De Groote

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...