“Biënnale van de Schilderkunst”

(29.06 – 21.09.2008)
Verlengd t/m 05.10.2008 in het Roger Raveelmuseum (woe-zon 11u – 17u)

Met werk van Jean Brusselmans, Roger Raveel, Francis Picabia, René Daniëls, Markus Lüpertz, Jan Van Imschoot, Philip Akkerman, Laura Owens,…

Info:
Met deze zomertentoonstelling is het niet de bedoeling om het allerjongste en allerhipste schildersgeweld met elkaar te confronteren, maar om een subjectief onderzoek te doen naar een aantal sporen die de schilderkunst de laatste honderd jaar heeft gevolgd. Om de twee jaar zal een bepaald uitgangspunt genomen worden om schilderkunst op een originele manier te benaderen. De uitnodiging naar het publiek toe is om op een frisse manier te kijken naar schilderkunst, erover te reflecteren en ervan te proeven. Noch tijd, noch stroming hoeven hierbij een rol te spelen.

Voor de eerste editie wordt een selectie werken samengebracht van kunstenaars die het onderwerp die ze willen voorstellen slechts gebruiken als alibi voor het schilderen: de voorstelling als aanleiding voor een verbeelding van vorm en kleur, voor de verdeling van de voorstelling in lijnen en vlakken, voor een onderzoek naar licht en schaduw, voor het opwekken van een dramatisch gevoel, voor het aanvoelen van de schone materie,… Door dit vertrekpunt te nemen, zijn deze kunstenaars niet geïnteresseerd om erkend te worden als grote vernieuwers van de schilderkunst, maar gebruiken net de traditite voor een zeer persoonlijke en authentieke ontwikkeling.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...