Waarom neemt gij niet weg de rupsen van de boom, van Paemel?

Waarom neemt gij niet weg de rupsen van de boom, van Paemel? 
 "Ach Hiere,  mevrieuwe, kan ne meinsch nou de laoetste rissem van den beum wignemen? 't Goa hier nog stijf wel, want we zitten d'r heule doagen achter. Kijk ne kier noar boer Landuit's hof, wat dat er doar op zit van rissems, op dien boogaerd" tot daar boer Paemel aan de barones.

De rol van boer Paemel wordt in schouwburg zaal Palace in Deinze gespeeld door Raymond Haerens. Het was zijn vrouw die het bestuur van de toneelvereniging influisterde dat Raymond, als oud-Nevelaar een grote droom had, en dat was nog eens de rol van boer Paemel spelen. Binnenkort is het zo ver. Op 4 oktober is er de eerste voorstelling van 'het gezin van Paemel' van Cyriel Buysse, een stuk dat trouwens past binnen de vieringen rond 150 jaar toneelvereniging Vooruit.

Maar ook de rest van de cast mag er zijn: Marianne Coppens (boerin), Debora Verzele (Romanie), Judith Verzele (Cordula), Veerle Schoors (Célestine), Peter Lafosse (pastoor), Daan Oosterlinck (Desiré), John Lammertijn (Eduard), Koen Tavernier ( Kamiel), Franky Taveirne (baron), Els Vermeire (barones), Tim Verleyen (zoon van de baron), Charlotte De Mey (lief van de zoon van de baron), Kurt De Schepper (Masco), Domingo Spriet (den facteur) en voorzitter Roger Minnens (den champetter). Daarnaast zijn er nog heel wat figuranten.

Beroepsacteur Steve De Schepper werd aangetrokken als regisseur, terwijl de algemene leiding in handen is van Caroline Van Bellingen. De techniek is zoals steeds toevertrouwd aan Herwin Vandamme, de decorbouw (ontwerp Johan Lammertijn) aan Marcel Wanseele en kostumering aan Patricia Minnens en Ria Rossenu.

De voorstellingen grijpen plaats op 4, 10, 11, 17 en 18 oktober.

Reservatie kan via de website www.vooruitdeinze.be      

Stefaan De Groote 

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...