Sportac terug aan de wereldtop

Sportac DeinzeAfgelopen weekend organiseerde Glasgow de wereldkampioenschappen voor acrobatische gymnastiek (Groot- Brittanië).

3 Sportac-gymnasten namen hieraan deel en zetten schitterende prestaties neer. Tatjana De Vos en Florence Henrist behaalden ZILVER! De concurrentie was sterk en de punten lagen dicht bijeen. Dit sterke duo behaalde 28.716 punten voor hun finale oefening, slechts 0,024 punten verwijderd van het goud. De gouden medaille was voor Wit-Rusland, brons voor Rusland.

Menno Vanderghote en Julie Van Gelder startten de wedstrijd niet optimaal.
Ondanks een val tijdens de kwalificatieronde, konden ze nog net een finaleplaats bemachtigen. In de finale zette dit mixed team een sterke prestatie neer met 28,601 punten. Ze eindigden net naast het podium, maar konden terugblikken op een geslaagde competitie.

Een tweede medaille kwam de gymnasten te eer in het teamklassement. Het meisjesduo Tatjana De Vos en Florence Henrist, mixed pair Menno Vanderghote en Julie Van Gelder en het trio Soen Geirnaert, Maaike Croket en Corinne Van Hombeeck behaalden BRONS met 40 punten. Goud behaalde de overwinning met 49 punten, zilver was weggelegd voor Groot-Brittanië met 44 punten.

Het was geleden van 2002 dat een team een WK medaille behaalde! Dankzij de sterke prestaties afgelopen weekend, werden de 3 topsportteams geselecteerd voor de World Games in 2009. Dit zijn de Olympische Spelen voor niet-olympische sporten). Wij kijken uit naar de volgende competities

Foto: Florence Henrist en Tatjana De Vos

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...