WK-zilver voor Florence Henrist-Tatjana De Vos

Op het WK acrogym in Glasgow heeft het meisjespaar Florence Henrist-Tatjana De Vos zilver behaald. Het duo van Sportac Deinze haalde in de finale 28.716 punten, slechts 0.024 punten minder dan het goud van Wit-Rusland. Het was van 2002 geleden dat een Belgische duo een WK-medaille behaalde.
Het gemengd paar Julie Van Gelder (Wild Gym) en Menno Vanderghote (Sportac Deinze) viel met de vierde plaats net naast het podium. Een knappe prestatie voor het duo dat na het stoppen van Julie's partner Sam Pauwels slechts vijf maanden de tijd kreeg om zich voor te bereiden.
Het meisjestrio Soen Geirnaert-Maaike Croket-Corinne Van Hombeeck (Acro Pro Gymnastics) werd vijfde.
Omdat alle teams zich konden plaatsen voor de finale veroverden ze een ticket voor de World Games 2009.

Tekst: http://www.glssport.be/

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...