Kunstenares Sylvie Van Hulle houdt opendeurdagen in haar atelier

Sylvie van Hulle (°1969) kreeg dit jaar een eerste groepstentoonstelling in Galerie Link in Gent. Haar schilderijen zijn binnenkort te bezichtigen tijdens de open-atelierdagen van 13-14 en 20-21 december in de Oostmeersdreef 43 in Deinze. Van 1987 tot 1991 studeerde ze aan het Hoger Instituut voor Grafisch Onderwijs in Mariakerke en volgde nadien vijf jaar schilderkunst aan de academie van Deinze.

Sylvie over haar werk: "Geraakt worden door iets is voor mij vaak het uitgangspunt om een werk te maken. Meestal zijn dit landschappen, en daarin trekt vooral het desolate me aan. Tijdens mijn reizen naar Marokko raakte ik enorm geboeid door de kleuren en texturen van het zuiden. Mijn werken stralen rust uit, zegt men. Dat kan wel kloppen. Ik woon in een groene omgeving en maak bijna dagelijks een wandeling langs de Leie. Daar vind ik rust en inspiratie. Tijdens het schilderen vertaal ik de landschappen naar kleur en emotie. Kleuren worden over elkaar geschoven tot er een beeld overblijft dat me boeit en dat soms volledig afwijkt van het oorspronkelijke beeld.'

Meer info: www.sylvievanhulle.be 

Tekst: Stefaan De Groote

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...