Titus simoens uit Deinze

Waarschijnlijk voor velen nog een onbekende naam in Deinze, maar binnenkort een grote naam die toch verschillende mensen zal aanspreken door deze persoon zijn passie, namelijk fotografie.
Titus is al enkele jaren enorm gepassioneerd door fotografie, zijn studies gingen dus ook in deze richting namelijk audiovisuele technieken – fotografie. Vooral het dagelijkse leven van de mens in beeld brengen en portret fotografie. Al enkele bekende mensen passeerden voor zijn lens, Pascal Platel, Bart Moeyaert, Herman Brusselmans, Roger Raveel, Stany Crets, …

Foto - Titus Simoens

Zijn fotoreeks van zijn rondreis in Roemenie spreekt tot de verbeelding, Titus ging al 3 keer naar Roemenië. Boekarest was zijn uitvalsbasis de stad van extremen van armoede en luxe die hij dan ook zeer mooi vast legt op de gevoelige 'digitale'plaat. Hij probeert de inwoners op een zo realistisch, zo puur en zo close mogelijke manier in beeld te brengen.

Het fotograferen is ook meer voor Titus dan enkel maar foto's maken, vooral het beleven van het moment, het contact met de persoon, het vertrouwen winnen zodat er in alle openheid kan gefotografeerd worden.

Zijn foto’s waren ook te bewonderen op een groepstentoonstelling “Screenworlds” in het Vlaamse Parlement die liep tot december, daar ging zijn werk tussen grote Belgische fotografen zoals Carl De Keyzer.

Foto - Titus Simoens

Permanent wordt er werk van hem voorgesteld op de Groenplaats in Antwerpen, daar is een afdeling van de Karel De Grote Hogeschool waar er 16 beelden te zien zijn van zijn trip naar Roemenië “Close to Romania” in het onthaal.
Zijn prachtige fotoreportage over zijn trip naar Roemenië "Close to Romania" kan ook bewonderd worden van 8 tot 30 januari in Gent, in het Kunstplatform Zebrastraat (http://www.zebrastraat.be/)

Nu zaterdag 17 en zondag 18 januari kan je zijn werk zien in Deinze bij de opening van de nieuwe showroom van het bedrijf WATSS-ON in de Gaversesteenweg. Een echte aanrader!
Breng alvast een bezoek aan zijn site en blog.
http://www.titussimoens.be/http://blog.titussimoens.be/

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...