Dag van de ambachten in Deinze een succes!!

Hieronder de Dag van de Ambachten beschreven door Linda Hutsebaut.

Zondag 1 februari werd voor de eerste keer "de dag van de Ambachten" georganiseerd te Deinze. Keuze was er in overvloed en het bleek onmogelijk om bij iedereen langs te gaan ……
Onze eerste stop was Galeria Anima waar men kon genieten van keramische beelden, bronzen kunstwerken en mooie schilderijen van Ann Speybrouck, jammer genoeg was die artieste nog niet aanwezig in de voormiddag.
Linda Kinders, goudsmid was wel aan het werk, zij demonstreerde hoe de minuscule insectjes ontstaan.

Linda Kinders

Na de galerie wilden we enkele kunstschilders bezoeken.
Agnes Maes

Agnes Maes, Dirk Casteleyn en Roger Wittevrongel, elk op hun eigen manier maken ze kunstwerken.
Alle drie hebben ze hun eigen visie die ze proberen te visualiseren.
 

 

 

 

Agnes Maes en Dirk Casteleyn ontvingen persoonlijk hun bezoekers, jammer genoeg was Roger Wittevrongel niet in persoon aanwezig.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dirk Castelein

Ook bij mevrouw Ponseele zijn we langs gegaan, juweelkunst met een grote J en verrassend, mooi, origineel en ook nog origineel gepresenteerd maar zelf vind ik deze ringen niet draagbaar, toch niet dagelijks ….

Louisa Maria Ponseele

Louisa Maria Ponseele

Pottenbakkerij 't Hoveke, we hebben hele grote ogen opgezet, wat we daar te zien kregen, al die verschillende technieken .. mooi werk. Je kon er ook je eigen potje draaien, zelf heb ik er me niet aan gewaagd (ooit eens geprobeerd en weet dat het niet eenvoudig is) de jongedame had er wel zin in.

Pottenbakkerij 't Hoveke

Een mevrouw toonde het beschilderen van aardewerk en dit gaat veel verder dan enkel het beschilderen van potjes, schilderen in reliëf is één van de technieken (wordt ingebakken vertelde ze mij)

Pottenbakkerij 't Hoveke

Uiteindelijk zijn we ook nog bij de Hippomaan belandt waar we met verbazing vaststelden dat die Franse ezels stukken groter zijn dan onze Belgische. Er werd ons verteld dat die Franse veel rustiger zijn.

 Hippomaan

Nadien kregen we nog uitleg over het maken van huidverzorgingsproducten, meer specifiek het zeep maken werd ons gedemonstreerd ….

Hippomaan

Van Gottem naar Vinkt waar we verwelkomt werden door Mag Vermeiren in persoon.
Van haar kregen we uitleg over de stappen die nodig zijn vooraleer er kan overgegaan worden tot het gieten van een bronzen beeld (de cire-perdu methode) waarna we nog wat konden rondwandelen en enkele beelden bewonderen.
Ze gaf ons ook nog mee dat ze enorm veel plezier heeft aan het maken van haar beelden, haar job is haar hobby aan beide plezier beleven meer moet een mens toch niet hebben……

Mag Vermeiren
 
Mag Vermeiren was onze laatste stop en een goede afsluiter van een zonnige maar koude dag.
Het was de eerste maal dat de dag van de Ambachten werd ingericht en ik hoop in elk geval dat dit niet de laatste is en nog meer artiesten hun werk(wijze) willen tonen …

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...