De eerste Oost-Vlaamse Titels voor SPORTAC Deinze

Eind januari vonden de Oost-Vlaamse kampioenshappen plaats voor trampoline, tumbling en Acro D niveau. Het wedstrijdseizoen begon heel vroeg dit jaar en de gymnasten namen reeds deel aan hun 3e wedstrijd. De sportac gymnasten waren er duidelijk klaar voor. Met 5 gouden, 6 zilveren en 3 bronzen medailles was Sportac sterk vertegenwoordigd op het erepodium.

Trampoline
Onze allerjongsten behaalden knap een 2e (Maité Bekaert) en 3e (Charlotte Den Blauwen) plaats bij de benjamins. Margot Lootens werd clubkampioen begin januari en bewees haar opnieuw. Zij leepte een zilveren medaille in de wacht bij de B Beloften meisjes. Ook bij de junioren en senioren in het B niveau verliep de wedstrijd heel goed. Charlotte Linthout en Thomas Van Overberghe behaalden goud, voor Simon Van Overberghe was er zilver weggelegd. In het A niveau behaalde Ben Van Overberghe het zilveren plak.

Tumbling
Eind december kregen we van de Gymfederatie nog de trofee TumblingClub van het jaar. Met de eerste goede resultaten, zullen we ook dit jaar deze titel proberen te verlengen. Bij de A beloften meisjes behaalde Febe Demulder eengouden medaille. Op hetzelfde podium, verdiende Mathilde Descamps de bronzen medaille.  Het podium van de juniores meisjes kleurde volledig Sportac. Febe Duym werd OostVlaams kampioen, gevolgd door Pauline Chevalier met zilver, Phebe Gussé behaalde het bronzen plak. Steffy Cools startte dit jaar ook sterk met de eerste plaats bij de seniores.

ACRO
In Eeklo vonden de Oost-Vlaamse kampioenschappen plaats voor acrobatische gymnastiek. Enkel het D niveau kwam aan de start. Hier kwamen onze 6 nieuwe formaties kennismaken met het echte wedstrijdgebeuren. De grote deelnemersveld maakte het niet gemakkelijk. Toch behaalden Killian Goffaux en Gilles Van Betsbrugge zilver bij -17 jarigen DUO formatie.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...