TTC Knal Deinze dwingt behoud in superdivisie af, derde jaar bij de Belgische top komt eraan!

Na een behoorlijke winst in Virton met 2-5 kon Knal uitkijken naar de komst van Stag Hasselt. Dindagavond 10 februari kon de dag van het behoud in super worden voor TTC Knal Deinze. Het werd een triller van de bovenste plank en zoals het hoort bij goede trillers met een eerder ongewoon plot.
Ludovic Bierny opende overtuigend tegen Martijn Henstra (B2) en plaatste de 1-0 op het bord voor de thuisploeg. Toen was het de beurt aan Chris Tournelle om met Tim Janssens (A13) de debatten te openen maar dat bleek onhaalbaar. Chris die al enige tijd last heeft van de schouder en de arm, blokkeerde na een stekende pijnscheut in de bovenarm en slaagde er enkel nog in om ballen terug te leggen en dat liet zicht voelen in de uitslag. Tim Janssens kon gaan zitten met een 0-3 matchwinst, Chris vertrok zijn gezicht en verbeet de frustratie.

Voor Cedric Nuytinck kon Gery Steyls (B2) niet echt een probleem vormen, maar dat was buiten Steyls gerekend. Hij speelde een schitterende wedstrijd en Cedric vondt niet onmiddelijk een antwoord waardoor er toch wel onverwacht een setje verloren ging aan de man uit Hasselt. Na veel trekken en sleuren viel het laken aan Cedrics kant en konden de Knallers aan het dubbel beginnen met een 2-1 voorsprong.
Ondertussen is het alom gekend dat je van goeden huize moet zijn om het duoNuytinck-Bierny een poets te bakken in het dubbel. Hier ook bleken Janssens-Steyls een maatje te klein voor de Knallers. Het flitste zoals zij kunnen flitsen en na een spannende eerste set, plopten set 2 en 3 voorbij als het niets was.
Wedstrijd 5 kon voor de verlossende zege zorgen. Ludo tegen Tim. Dezelfde confrontatie eerder in Hasselt was al eens in het voordeel van Ludo uitgedraaid. De spanning was te snijden, dit zou de wedstrijd van het behoud worden.

En het duurde en het duurde. Het spel ging over en weer en in de derde set verzuimt Ludo het laken naar zich toe te trekken en waardoor hij uiteindelijk op achtervolgen wordt gezet. Hij vindt zijn drive in de vierde een kan tot in de vijfde doorstomen tot een riante 10-6 voorsprong.
De spannning onder de toeschouwers heeft nog enkel dat ene balletje nodig om uit te barsten in een feestvuurwerk. Iedere nieuwe service drijft de ingehouden druk nog op. Tim Janssens raapt al zijn klasse en ervaring bijeen en slaagt er iedere keer de uitbarsting bij de toeschouwers tegen te houden. 10-10. We roepen wel eens "na drie kansen is het op en dat ga je de boot in" en het was niet anders. Het waren er meer, de matchballen die Ludo aan zich zag voorbijflitsen en uiteindelijk vloeide de spanning weg in een ongoochelde zucht. Dit had Ludo moeten winnnen…
Nog steeds een te gaan dus alvorens het behoud kon gevierd worden.
Cedric tegen Henstra. Een Henstra die blijkbaar met de moed der wanhoop aan de tafel kwam. Hij bleek al na de tweede balwisseling te trekkebenen en staakte de wedstrijd na een wisseling of tien. Winst en behoud zonder echt spel dus.
Chris Tournelle deed dan nog een poging om tegen Steyls te starten maar het was geen gezicht. Chris moest moeite doen om de bal over het net te krijgen en bij iedere slag vertrok zijn gezicht van de pijn.
Van een anti-climax gesproken.
Uiteindelijk 4-3 en behoud in Super.
Jaar drie hier komen we.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...