7 medailles op Vlaamse Kampioenschappen trampoline en tumbling

Op 14 en 15 maart waren 20 sportac gymnasten trampoline en tumbling present te Oostakker. 454 deelnemers konden zich selecteren voor de Vlaamse Kampioenschappen. Deze wedstrijd was selectief voor het Belgisch Kampioenschap dat plaatsvind op 25 en april te Beveren.

Zaterdagvoormiddag kwamen de trampolinegymnasten uit het B niveau aan de start. Ayssa Declerck behaalde een 9e plaats bij miniemen meisjes. Margot Lootens werd 11e in de categorie beloften. Charlotte Linthout sprong haar reeks bij de junioren meisjes en werd 13e. In de categorie junioren jongens behaalde Simon Van Overberghe de 5e plaats.
In de namiddag was er de eerste wedstrijd trampoline-synchroonspringen dit seizoen. Thomas en Ben Van Overberghe hebben de smaak te pakken en konden de zilveren medaille in ontvangst nemen.

Sportac - Mieke De VriendtOp zondag 15 maart stond het A niveau op de agenda voor zowel tumbling als trampoline. Bij onze allerjongste tumblers behaalde Orphélie Lievens het bronzen plak bij I benjamins. De concurrentie was hier groot en de puntenverschillen met de eerste en tweede plaats waren heel miniem. 4 Sportac-tumblers kwamen aan de start bij de beloften meisjes. Febe Demulder haalde overtuigd de 1ste plaats met 59,30 punten. Mathilde Descamps werd knap 7e met 53,10 punten, Wilge Decraene werd 12e met 51,20 punten en Zara Lucas 15e met 48,20 punten. Ook bij de junioren meisjes traden 3 Sportacgymnasten aan. Pauline Chevalier was goed voor zilver, Phebe Gussé behaalde knap de bronzen medaille. Febe Duym stond na voorrondes op de eerste plaats, maar in finale zakte ze weg tot de 4e plaats.

Mieke De Vriendt en Steffy Cools die beiden zich voorbereiden op het Wereldkampioenschap. We hopen dat ze hun selecties behalen op de komende Belgische kampioenschappen. Mieke en Steffy werden respectievelijk 1ste en 3e. In het A niveau trampoline was Charlotte Den Blauwen goed voor een 13e plaats met 46,60 punten. Bij miniemen miesjes werd Lauren Verleysen 14e met 45,90 punten. In dezelfde categorie werd Dante Van Laecke 19e met 39,70 punten. Ook bij de beloften meisjes was er een groot deelnemersveld. Kira werd 14e met 45 punten. Ben Van Overberberghe haalde de finales en werd verdienstelijk 2e met 85,80 punten.