Beiaardconcerten starten in Deinze

Vrijdag 20 maart starten in Deinze de beiaardconcerten dit tot half december, het volledige programma kan je vinden op de website van stad Deinze. De stadsbeiaardier Charles Dairay start nu vrijdag met het lenteconcert, de 48 klokken die de toren van Deinze telt zal zijn werk hebben. De grootste klok de basklok weegt 784kg, het totale gewicht van alle klokken is 4.417kg.

De franse Charles Dairay wonende in Brugge (°1974) is geen onbekende in het beiaardmilieu, hij studeerde beiaard vanaf 1984 bij Albert Boon te Waver en daarna bij Stefano Colletti aan de beiaardschool te Douai waar hij in 1996 zijn diploma behaalde.

 

Hier kan je hem aan het werk zien op de Beekse beiaard in Nederland.

{youtube}6R203vLF6mU{/youtube}

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...