Nieuwe dansgroep DanseriDoe maakt groot Deinze warm voor internationale dans!

Op zaterdag 29 augustus organiseert DanseriDoe een gratis workshop om Deinze en omstreken te laten proeven van dansen uit verschillende culturen. Van 14u tot 17u wordt zaal OC Volkskring, Markt 73, Deinze omgetoverd tot een sfeervolle danszaal waar muziek zal weerklinken uit diverse landen zoals Bulgarije, Roemenië, Hongarije, Duitsland, Israël, Turkije, Macedonië, Nederland, Servië, …
Vanaf september gaan de wekelijkse lessen van start.

Deinze dansende stad
Deinze telt reeds een aantal succesvolle dansverenigingen. Vanaf september 2009 komt er een nieuwe bij : DanseriDoe, een initiatief van aantal dansfanaten die een specifieke klemtoon willen leggen.
De initiatiefnemers zijn vol van creativiteit en enthousiasme.  DanseriDoe is daar het bruisende resultaat van: een groep jongvolwassenen en volwassenen die het leuk vinden om op een ontspannen en gezonde manier te bewegen op muziek uit verschillende landen zoals Bulgarije, Roemenïe, Hongarije, Duitsland, Israël, Turkije, Macedonië, Nederland, Servië, …


Het unieke karakter van DanseriDoe
“DanseriDoe is enig in zijn soort in groot Deinze. In het Gentse is internationale dans reeds jaren een vast fenomeen maar hier is het zo goed als onbekend. Tijd om onze passie over te brengen aan onze stadsgenoten.”, zegt lesgeefster Gina Coppejans. “Het voordeel van internationale dans is dat je geen danservaring of partner nodig hebt. Wat het vooral heel leuk maakt is de grote diversiteit in zowel muziek als dans, er zijn zowel rustige als stevige dansen, kringdansen, rijdansen en paardansen, keuze genoeg. We zijn met onze internationale dans uniek in Deinze en daar zijn we best een beetje fier op!”.
Zelf danst het huidige 7-koppige team reeds enkele jaren in dit genre en hun passie blijft groeien alsook het aanbod van muziek en dansen.

Iedereen welkom op de workshop
Op zaterdag 29 augustus organiseert DanseriDoe een gratis kick-off workshop in OC Volkskring, Markt 73, Deinze van 14u tot 17u.  Een aantal eenvoudige dansen wordt aangeleerd.  Tijdens de pauze demonstreert DanseriDoe zelf een aantal moeilijkere dansen om te tonen wat men in een verder stadium kan bereiken.  Zeker niet te missen is de instuif vanaf 20 uur. Inkom : 4,00 euro.

Start danslessen op 7 september
Op 7 september starten de wekelijkse lessen in het Brielpaviljoen te Deinze. Het lidgeld van september tot en met juni, inclusief verzekering bedraagt slechts 60 euro.  Iedereen is welkom en er zal worden gedanst in drie niveaus van absolute beginners tot een al meer gevorderd niveau met snellere uitvoering.
Volgens Sophie Lambert, tevens lesgeefster bij DanseriDoe, is hun groep er vooral voor mensen die houden van muziek en dansen, voor wie wil bewegen op een leuke manier, voor wie fitness net iets te eentonig of afmattend vindt maar vooral….voor wie fun wil hebben. Vandaar ook hun motto : “DanseriDoe….alleen al voor the fun !”.

Meer info op www.danseridoe.be – 0485/31.71.59 – [email protected]

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...