Beleef de duisternis in het stadsbos Deinze

Nacht van de Duisternis zaterdag 27 maart 2010 van 19.30u tot 22.00u

Voor de vierde maal gaat in Deinze de Nacht van de Duisternis door. Dan wordt het extra donker rondom het stadsbos. Enkele natuurgidsen staan klaar om de bezoekers te leiden in de omgeving van het stadsbos, en leggen uit waarom het belangrijk is dat het ’s nachts écht donker is. Voor de kinderen is er een aangepaste wandeling in de duistere Astene-dreef. Er staan enkele sterrenkijkers opgesteld waarmee de maan, saturnus, bolhopen en nevels waargenomen kunnen worden en in de zaal kan je prachtige beelden zien van het heelal.

Speciaal voor die avond wordt de straatverlichting rondom het stadsbos gedoofd. Ook enkele bedrijven in de omgeving zullen de lichten doven.

Er wordt gestart om 19u30 in De Ceder, Parijsestraat 34 te Astene. Om 20 u vertrekken daar de natuurwandelingen. De deelname is gratis. Einde is voorzien omstreeks 22 u. De organisatie ligt in handen van het Samenwerkingsverband Stadsbos Deinze, enkele Deinse astronomen, SAM met medewerking van Natuurpunt Deinze plus, met medewerking van het stadsbestuur van Deinze.

Overigens kan iedereen die avond meewerken door in eigen huis tussen 20u30 en 21u30 de lichten te doven. In het kader van Earth Hour wordt dit gevraagd om aandacht te schenken aan energiebesparing en even stil te staan bij de opwarming van onze aarde. Meer info op www.earthhour.be.

Info: www.stadsbosdeinze.be –  [email protected] – tel. 09/380 01 03

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...