Basisschool De Sterrebloem groeit!

De ervaringsgerichte school De Sterrebloem in Meigem bestaat één jaar. De school doet het goed en het leerlingenaantal is in stijgende lijn. Inschrijven kan op school van 1 tot 9 juli en van 23 tot 31 augustus. Of na afspraak op het nummer 0473 890023.

Begin 2009 vatten enkele ouders de idee op om in Deinze een ervaringsgerichte school op te starten. In september 2009 kon De Sterrebloem al van start gaan met 37 leerlingen. Volgend schooljaar zal de kaap van 50 leerlingen worden genomen. Verschillende ouders toonden ook al interesse om hun peuter in te schrijven voor de volgende schooljaren.

De groeiende interesse en het stijgend aantal leerlingen toont aan dat er in Deinze behoefte is aan een ervaringsgerichte school. Voorzitter Jan Kindt: “Uit ons tevredenheidsonderzoek blijkt dat ouders vooral de aandacht voor de vorming van de totale persoonlijkheid en de open communicatie tussen ouders en de school waarderen. De Sterrebloem biedt een gevarieerde werking en geeft persoonlijke aandacht aan elk kind. De kleinschaligheid van de school bevordert dit.”

Ook de kinderen keren tevreden terug. “Door de kinderen een stem te geven over het leven op school en door te vertrekken vanuit hun leefwereld komen de kinderen met plezier en gemotiveerd naar school,” aldus Jan Kindt.

De Sterrebloem organiseert deze zomer inschrijvingen. Er is een info-avond op 25 augustus om 20u. Meer info over de schoolwerking is te vinden op www.desterrebloem.be

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...