Stad Deinze deelt nu vrijdag erfenis uit van 25.000.000 euro

Elke Deinzenaar heeft recht op de miljoen erfenis van Heer Willem Wenemaer. Stad Deinze deelt nu vrijdag inruilbare erfenis-aandelen van 5000 euro  uit aan wie aanspraak wil maken.

Tijdens opgravingen in 2001, om en rond het kasteel van Ooidonk, werd het 700 jaar oude zwaard van Heer Wenemaer ontdekt. Willem Wenemaer sneuvelde aan het kasteel tijdens een bloedige strijd tussen kust Vlaanderen, de Bruggelingen en Gentenaren.  Leerne, Deinze en de streek rond het kasteel was het strijdtoneel van vele veldslagen.

Bij die opgravingen werden ook munten  en  perkamenten gevonden. In de oude geschriften stond vermeld dat Heer  Willem Wenemaer een grote partij goud verborgen had in de oude Stadhallen van Deinze waar hij toen verbeelf.

Bij de vonds in 2001 werd door het huidige schepencollege en Burgemeester weinig aandacht besteed aan deze toch zeer opmerkelijke vondst.  Verder in de perkamenten stond dat deze schat ooit moet terugbetaald worden aan de inwoners van Deinze.

Daardoor komt het dat Stad Deinze zo gul omspringt met hun geld, nieuw stadhuis, stadkernvernieuwing,… Eigenlijk komt het geld alle Deinzenaars toe.  Na een lek van dit bericht voelt het stadsbestuur zich nu schuldig en zal een deel uitdelen aan wie er om vraagt.

Er werd een regel uitgewerkt door het ministerie van binnenlandse zaken:  Deinze telt  27.750 inwoners. Als je het bedrag deelt door het aantal inwoners,  min aftrek van de erfenis-voorheffing, heeft elke Deinzenaar recht op 5.000 euro cash. (4.000 euro in directe belastingsvermindering  en 1000 euro in cash geld, uitbetaald op het stadhuis op vrijdag aanstaande.

Praktisch:
Wat moet u doen?: aanmelden op het stadhuis Markt Deinze.
Wanneer?: vrijdag aanstaande tussen 9 en 12 h.  14 en 16 h.
Wat meenemen?: u moet uw identiteitskaart als inwoner van groot Deinze voorleggen

Meer info op www.leerne.be

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...