Bouwperikelen in Deinze?

We kennen het allemaal of het zal ons wel eens overkomen als goede Belg met een baksteen in de maag.

Bouwplannen… en bijgevolg dikwijls de meegaande perikelen waarbij onze haren ten berge rijzen en we ze soms ook wel zouden willen uittrekken. Resulterende in een hele berg stress en geruzie met aannemers en bouwfirma’ die niet zelden uitmondt in een jarenlange, zenuwslopende rechtszaak.

Het bouwkostenplaatje neemt dan ook dikwijls exuberante vormen aan en de droom wordt een nachtmerrie. Tot nog toe valt er weinig informatie te rapen op het internet over wat te doen met een niet correcte aannemer of firma en ontlopen vele malafide individuen hun verantwoordelijkheid, een hoop miserie en geknoei achter zich latend. En dat is nog niet alles, sinds diverse nieuwe wetgevingen in de bouw de kop opstaken zien vele bouwheren het bos niet meer door de bomen. Wat met de EPB-wetgeving en wat is een veiligheidscoördinator ook al weer, zonnepanelen plaatsen of niet…?

Met het nieuwe internetforum http://www.bouwperikelen.be trachtten de initiatiefnemers uit de regio Deinze die zelf ooit als bouwslachtoffers fungeerden een community op te richten met als functie tegelijkertijd vraagbaak en infopunt te zijn. Bedoeling is dat hier mensen elkaar kunnen vinden met hun problemen en ze elkaar ook kunnen raad geven over de diverse problemen die zich kunnen voordoen. Of net elkaar kunnen waarschuwen… Niets neemt natuurlijk weg dat ook goede bouwervaringen hier kunnen worden gedeeld.

Alle begin is natuurlijk moeilijk en misschien vindt u niet dadelijk een antwoord of reactie op uw probleem maar wie weet is er wel iemand die een pasklaar antwoord heeft op uw bericht.

Posten is dus de boodschap http://www.bouwperikelen.be

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...