Zaterdag 5 november 2011: VTT Walter Godefroot

WTC Walter Godefroot, één van de grootste clubs uit de regio, trok enkele weken terug een streep onder hun 6e zomerseizoen. In Oost-Vlaanderen staat de club op nummer één met meer dan 300 aangesloten leden. Op zondag 9 oktober ging de club voor de laatste keer op pad dit seizoen met één indrukwekkende groep van zowat 70 wielertoeristen, waarna het seizoen werd uitgewuifd met een receptie ten huize “Fietsen Godefroot”. Een traditie die sinds het ontstaan van de club in 2006 steevast in ere wordt gehouden, kwestie van de groepsgeest te versterken.

Normaliter gaan op zondag drie verschillende groepen op pad, vanuit hun uitvalsbasis ‘Vakantie-centrum De Ceder’. De A-groep gaat op pad voor een doorgedreven rit van 80 à 90 km met een gemiddelde dat ruim de 30 km/u overschrijdt. De B-groep doet het iets rustiger aan en belanden terug in ‘De Ceder’ na zowat 70 à 80 km en met meestal iets minder dan 30 km/u als gemiddelde op de teller. De D-groep (dames) gaan ook afzonderlijk op pad voor een ritje van om en bij de 60 km en hun gemiddelde loopt maximaal op tot 25 km/u.

De ritten zitten er dus op voor dit jaar en de kampioenen zijn gekend. Martin Pauwels is als “zaterdag kampioen” afgevlagd door geen enkele van de 33 zaterdagritten te missen , Erwin Engels mistte op zondag slecht één rit en mag zich dan ook “zondag kampioen” noemen en Filip Dhondt zal nog maar eens gehuldigd worden als “algemeen kampioen”, maar dit jaar krijgt hij het gezelschap van Filip De Rycke, die dit seizoen eveneens niet minder dan 55 ritten reed, goed voor om en bij de 8000 clubkilometers.  Bij de dames hebben Ria Van Hecke (algemeen) en  Colette Neirynck (zondag) de meeste ritten op hun teller staan en worden aldus de laureaten van het afgelopen seizoen.

Maar nog vòòr alle laureaten worden gehuldigd staat bij WTC Walter Godefroot – waarvan Walter himself als peetvader fungeert – hun  jaarlijkse VTT-organisatie op het programma. Op zaterdag 05.11.11 organiseert de club voor de 4e keer hun VTT Walter Godefroot met start en aankomst in “De Ceder”. Vorig jaar telde de club een kleine 1500 deelnemers en was daarmee de drukst bezochte mountainbike-organisatie van afgelopen winter. De VTT Walter Godefroot tracht alle mountainbikefanaten te bereiken met trajecten over 25 km (voor de beginnende MTB’ers), 40 km (voor de meer geoefende MTB’ers) en 50 km (met het echte werk voor de getrainde MTB’ers). Ook aan de kinderen wordt gedacht met een KIDS-rit in de namiddag en dit onder begeleiding, kwestie van de aankomende jeugd ook warm te maken voor het de fiets.

Naast de traditionele bevoorradingen onderweg, douches, bike-wash en fietsbewaarplaats in ‘De Ceder’ krijgen de deelnemers bij aankomst ook een gratis snack én nemen zij ook gratis deel aan een tombola met als eerste prijs een heuse MTB, geschonken door Fietsen Godefroot.

De start van “VTT Walter Godefroot” op 05.11.11 situeert zich dus in Vakantiecentrum ‘De Ceder’, aan de achterkant van het domein (Nazarethsesteenweg). Inlichtingen via de website www.wtcwaltergodefroot.be of bij Willy Goeteyn, Casselrijlaan 22, Deinze-Astene (0476/789880 of [email protected]).

Wie wenst aan te sluiten bij de club kan terecht op 5 november aan een infostand in ‘De Ceder’ waar met plezier de nodige uitleg gegeven wordt aan geïnteresseerde dames en heren. De club geeft trouwens ook een ledenvergadering waarop iedereen terecht kan en die gaat dit jaar door op vrijdag 02.12.11, om 19u30, in de congreszaal in ‘De Ceder’.

Volgend jaar wordt er trouwens uitgepakt met een nieuwe uitrusting die tegen een democratische prijs kan aangeschaft worden, maar die integraal wordt terugbetaald aan de leden die op regelmatige basis deelnemen aan de ritten op zaterdag en/of zondag.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...