Aperitiefconcerten Borrel-Nootjes

De cultuurdiensten van Deinze en Zulte brengen i.s.m. de Academie voor Muziek, Woord en Dans de aperitiefconcerten Borrel-Nootjes opnieuw naar Zulte. Deze fel gesmaakte aperitiefconcerten op hoog niveau met muzikanten van eigen kweek zijn reeds toe aan het negende seizoen.

Zondag 15 januari 2012 om 10.30 u. Sint-Michiel, Cornelius en Ghislenuskerk Machelen
Les Goûts-Authentiques
Tijdens het concert ‘The submission’ brengt het trio Les Goûts-Authentiques met Jan Devlieger, Ann Vanlancker en Marcel Ketels kamermuziek van de Gentse familie Loeillet op blokfluit, klavecimbel, hobo en traverso.

Aperitiefconcerten Borrel-Nootjes 2012
De drie componisten uit de familie Loeillet (twee broers en een neef) werden geboren in Gent tussen 1680 en 1685. Deze Vlaamse barokcomponisten waren tijdens hun leven internationaal befaamd in de aristocratische kringen van Londen, München, Versailles en Lyon. Zij waren in de eerste decennia van de 16e eeuw toonaangevende componisten van de barokmuziek en hun werken werden uitgegeven over gans Europa.
Les Goûts-Authentiques ontstond onder impuls van Wim Vandenbossche en Jan Devlieger. Zij willen verschillende muziekstijlen uit de barok- en (vroeg)klassieke periode aan het publiek voorstellen. De musici spelen op kopieën van historische instrumenten en trachten de oude smaken zo ‘authentiek’ mogelijk tot leven te wekken. Jan Devlieger (blokfluit en klavecimbel), Marcel Ketels (blokfluit en traverso) en Ann Vanlancker (hobo) brengen in het prachtige kader van de kerk van Machelen-aan-de-Leie de barokmuziek opnieuw tot leven in een unieke bezetting. De luisteraar keert zo terug naar de pracht en praal van de Europese vorstenhoven uit de jaren 1700.

Gratis toegang, zonder reservatie.
Na het concert wordt een aperitiefje aangeboden door de gemeente Zulte.

Volgende concerten Borrel-Nootjes:
Zondag 12 februari 2012 om 10.30 u. – Zaal Post muziekacademie Deinze
Percussie, hobo en live elektronica met Wim Konink en Bram Nolf
Zondag 11 maart 2012 om 10.30 u. – Zaal Post Muziekacademie Deinze
Borrel-Nootjes Junior met leerlingen van de muziekacademie

Info: Cultuurdienst Deinze, 09 381 95 10, [email protected]
Cultuurdienst Zulte, 09 280 96 02, [email protected]
Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans, 09 381 96 40, [email protected]

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...