Tijdelijke sluiting Museum van Deinze

Het schepencollege van de stad Deinze besliste om naar aanleiding van werkzaamheden/relighting het Museum van Deinze en de Leiestreek te sluiten voor een periode van 10 januari 2012 tot en met 10 februari 2012.

Deinze kiest voor rationeel energiegebruik.
Om de stijgende energiekost aan banden te leggen, investeert de stad in een aantal projecten voor rationeel energiegebruik. Naast het plaatsen van fotovoltaïsche zonnepanelen die zelf duurzame energie zullen produceren, zal de verlichting in het Museum van Deinze en de Leiestreek vernieuwd worden.
Deze verlichting is niet langer energie-efficiënt. Binnenkort plaatst Deinze daarom zuinige TL-armaturen voor de basisverlichting en LED-armaturen voor de uitlichting van de kunstwerken. De basisverlichting zorgt voor een gelijkmatig licht met een lage intensiteit, zodat het de kunstwerken niet beschadigt. Ook de intensiteit van de uitlichting van de kunstwerken blijft beperkt. Dankzij de nieuwe verlichting zal het jaarlijkse energieverbruik met 98.285 KWH of 75 % dalen.

Om deze werken op een degelijke manier uit te voeren zal het Museum gesloten zijn van 10 januari 2012 t/m. 10 februari 2012.

Vanaf 18 februari 2012 kan je in het museum de nieuwe tentoonstelling “Ecce Homo. De Heilig-Bloedprocessie van Meigem” bezichtigen. Deze loopt tot 15 april 2012. Info: www.deinze.be

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...