Uitnodiging opening Natuurpuntjaar Deinze plus

“Een pluspunt voor de natuur”. De nieuwe slogan van natuurpunt is perfect toepasbaar op deze afdeling. In 2011 zorgde natuurpunt ervoor dat de natuur in Deinze, Machelen en Olsene een aardige duw in de rug kreeg. In 2012 gaat natuurpunt op deze ingeslagen weg verder.

Op zondag 22 januari 2012 wordt er verzameld aan zaal Leiezicht in Grammene (Sint-Jansstraat 1).

Vanaf 14 uur starten de natuurwandelingen in Grammene. De kinderen kunnen zelf een nestkastje in elkaar timmeren ( hamertje meebrengen ). Daarna kan er nog wat nagepraat worden bij (gratis) Natuurpunt-pannenkoeken en chocomelk of koffie.

Natuurpunt: “In 2011 werden onze twee reservaten weer een stukje uitgebreid. Het aangekochte perceel aan het veer van Bachte werd grotendeels betaald met de gulle giften van heel wat leden, waarvoor we iedereen nogmaals willen bedanken. We openden ook een nieuw natuurreservaat in de Bisdonkstraat in Machelen. Ondanks sterk krimpende subsidies zullen we ook in 2012 onze aankooppolitiek voortzetten. En net zoals vorig jaar nodigen we je uit om volop van de natuur in onze Leiestreek en daarbuiten te genieten. Onze natuurgidsen stelden daarvoor een zeer uitgebreide, diverse en boeiende kalender samen. Een samenvatting van deze activiteiten vind je in de meegestuurde bijlage. We hopen je in ieder geval op één of meerdere van deze activiteiten te mogen ontmoeten!

Het lidmaatschap is voor onze afdeling van groot belang. Het helpt ons financieel om onze natuurgebieden uit te breiden en goed te beheren. Ook dit jaar konden we niet minder dan 460 gezinnen overtuigen om zich aan te sluiten bij onze Natuurpuntafdeling. Ruim 50 meer dan vorig jaar.
Hiermee zijn we meteen één van de sterkst groeiende afdelingen van Vlaanderen. Het groot aantal gezinnen dat lid is van onze afdeling doet de plaatselijke politici ook beseffen dat heel wat mensen de natuur in Deinze en Zulte belangrijk vinden.”

http://www.deinzeplus.be/

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...