WTC Walter Godefroot ontwaakt

Traditiegetrouw met de start van het nieuwe Belgische wielerseizoen gaan ook de wielertoeristen van start. Zo ook “WTC Walter Godefroot”

Aan het begin van dit nieuw seizoen – het 7e sinds hun ontstaan – hezen ze zich ook in een spiksplinternieuw outfit.
“Vandaag is rood” klonk het ooit uit de mond van Marco Borsato en dat is dan ook het hoofdkleur waarmee de “Godefrootjes” de komende maanden het straatbeeld zullen sieren.

Zondag 26 februari stonden al meteen meer dan 80 wielertoeristen om 8u45 aan de start op de binnenkoer van hun uitvalbasis ‘Vakantiecentrum De Ceder’, opgesplitst in 3 groepen.

De A-rijders vertrokken voor 80 km en zullen die opvoeren naar 90 à 100 km en doen dit aan een gemiddelde dat meestal flink boven de 30 km uitkomt.
De B-groep houdt het bij 70 à 80 km en hun gemiddelde blijft meestal iets beneden de 30 km/u.
Voorzitter Christophe Godefroot en de zijnen beschikken ook over een verzameling dames. Zondag telde deze D-groep 14 deelneemsters voor een eerste rit van 50 km en hun gemiddelde flirt rond de 25 km.

WTC Walter Godefroot is de grootste Oost-Vlaamse club met zowat 300 aangesloten leden, waarvan ongeveer de helft deelneemt aan de wekelijks georganiseerde ritten. Het hoofddoel van hun fietsactiviteiten ligt op zondagvoormiddag.
Maar de club pakt ook uit met een volledig zaterdagprogramma. Hier wordt vooral de wielertoeristenkalender van de OostVlaamse Wielerbond gevolgd, maar daar bovenop worden ook regelmatig zaterdagritten gepland vanuit hun uitvalsbasis ‘De Ceder’
Ook de Vlaamse en Waalse klasiekers staan op het programma.

De club wil zich niet alleen profileren als fietsclub, maar wil ook het “familiegevoel” bewaren. Om dit te bereiken worden er een aantal activiteiten op stapel gezet, zoals een gezinsfietstocht met als vaste datum 15 augustus.
De dames trekken er ook jaarlijks op uit voor een (verlengd) weekendje op de fiets en ook de heren pakken al een aantal jaren uit met een buitenlandse (berg)stage. Dit jaar wordt dat een 5-daags bezoek aan de Pyreneeën.
Nieuw dit jaar is de inrichting van een eerste kaas- en wijnavond voor clubleden en sympathisanten.
Op het einde van het jaar op 10 november is er de inrichting van de “VTT Walter Godefroot”, een grootse manifestatie voor mountainebikers, met vorig jaar 2000 deelnemers.

Wie meer wil weten over de club kan terecht op de website www.wtcwaltergodefroot.be of bij Johan De Weirdt via [email protected] (0476/318.561).

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...