Op vrijdag 11 mei om 17.15 u gaat het Koelboxproject in het Martinuspark officieel van start. Het participatief preventieproject is een initiatief van Drugpunt, Jeugddienst, JC Brieljant en dienst Sociale Zaken. De diensten nodigen jongeren uit om deel uit te maken van een positieve en creatieve groep die aan de slag gaat op openbare ontmoetingsplekken in de stad, zoals het Martinuspark. De vrijwilligers maken op hun beurt jongeren warm om zich te laten horen en geven hen de kans om inspraak te hebben in het beleid dat binnen Deinze wordt gevoerd.

De koelboxen, gevuld met frisdrank, alcoholvrije cocktails en/ of andere benodigdheden die van pas kunnen komen in een zonnig park, worden getransporteerd in een bakfiets. Deze kreeg de naam ‘de Wielie’ en zal ook op andere gelegenheden worden ingezet.

Koelbox is een preventieproject met een positieve en niet-veroordelende benadering, met als doelstelling te sensibiliseren: belichten, bewust worden en bespreekbaar maken van thema’s, interesses, fenomenen en dergelijke meer. Dit kan een basis betekenen voor creativiteit, uitdaging en/ of verandering in Deinze.

Meer info: Drugpunt: Tineke Wancour, Koelbox-project, 09 381 86 64

Delen op: