Ervaring en vernieuwing als belangrijkste pijlers.

De voorbije zes jaar werkte sp.a hard aan de vernieuwing, verjonging en verruiming van haar bestuur. Het partijbestuur werd uitgebreid met heel wat nieuwe, jonge mensen en kon bovendien blijven rekenen op enkele ervaren kameraden. De partij is dan ook helemaal klaar voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober.
De lijsttrekker voor de partij werd begin dit jaar bekend gemaakt door John Crombez, staatssecretaris voor fraudebestrijding. Freija Dhondt, gemeenteraadslid en voorzitter van de afdeling, zal op 14 oktober als jongste lijsttrekker uit de regio zowel de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen als voor de provincieraadsverkiezingen trekken.

Daarnaast kiest de partij ervoor om de mandatarissen een centrale rol te geven op de lijst. Willy Bekaert, fractieleider in de gemeenteraad, zal vanop de tweede plaats opnieuw deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Bekaert spitste zich de laatste zes jaar vooral toe op dossiers met betrekking tot mobiliteit, financiën en ruimtelijke ordening. Hij mag zich gerust het meeste actieve raadslid inzake financiële dossiers noemen. Budget, rekeningen en cijfers zijn de voorbije zes jaar zijn stokpaardje geworden. ““Ik ben bijzonder opgetogen met deze mooie 2e plaats. Deze verkiezingen worden de 4e waaraan ik deelneem en we hebben een hele sterke ploeg. Onze partij kiest resoluut voor vernieuwing en verjonging maar vergeet hierbij de meer ervaren leden niet. Ik ben er van overtuigd dat we met deze lijst op 14 oktober zullen scoren!”.

Het derde gemeenteraadslid voor sp.a, Josiane Claerhout, zal de lijst duwen. Zij vestigde de voorbije jaren vooral de aandacht op sociale zaken en welzijn vanuit haar professionele achtergrond maar hield ook strikt toezicht op de correcte toepassing van het gemeentedecreet in de verschillende dossiers. Claerhout is gewestverantwoordelijke bij het ziekenfonds Bond Moyson. “sp.a kiest resoluut voor een sterke kop en een sterke staart en geeft daarnaast heel veel kansen aan jonge en nieuwe mensen. We zorgen daarnaast voor een unicum in de streek en kiezen voor zowel een vrouwelijke lijsttrekker als lijstduwer! Ik ben bijzonder trots op onze sterke groep en zal met veel plezier en enthousiasme deze lijst duwen”, aldus Claerhout.

sp.a Deinze kiest voor de komende gemeenteraadsverkiezingen voor een lijst met een grote diversiteit. Naast de vaste waarden van de partij, krijgen ook heel wat nieuwkomers een mooie plaats op de lijst. Daarnaast belooft de partij dat er de komende weken enkele verrassende namen gelanceerd zullen worden.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...