sp.a Deinze lanceert positief programma

Met nog drie weken te gaan tot het uur van de waarheid op 14 oktober, lanceert sp.a Deinze haar programma. En wat voor één. Het 47 pagina’s tellende document leest ondanks de lengte vlot weg en het biedt een écht perspectief op een beter Deinze. sp.a Deinze toont met dit programma dat het inhoud te over heeft om de strijd der ideeën op de dag van de gemeenteraadsverkiezingen in haar voordeel te beslechten.

De inhoud kwam dan ook tot stand in samenwerking met de Deinzenaren, die massaal bevraagd werden tijdens de maanden voordien tijdens één van de vele post-it acties van de partij. Inspraak in de praktijk dus, en dat zie je.

Enkele hoogtepunten uit dit positieve programma:
• Mobiliteit: sp.a wil een stedelijke mobiliteitsdienst oprichten met een full-time schepen van mobiliteit. Een sterk team van verkeersdeskundigen zou er samen met de verkeerscommissie en de burger aan een haalbaar stappenplan voor een duurzame mobiliteit in Deinze werken en dit ook uitvoeren.
• Kinderopvang: Ze willen meer en beter gespreide kinderopvang. Van een hogere kwaliteit en ook beter betaalbaar dankzij financiële ondersteuning door de stad.
• Gezondheid: Ze willen verder investeren in projecten die senioren toelaten om langer zelfstandig thuis te wonen, zoals de gratis bedeling van personenalarmtoestellen, de maaltijdbedeling, een boodschappendienst, etc.
• Netheid: Ze zullen zorgen voor voldoende vuilnisbakken en nette straten. Goed onderhoud van het groen in de stad. En verhoogde investeringen in de aanleg van veilige voet- en fietspaden.
• Wonen: sp.a wil dat iedereen de kans krijgt om betaalbaar te wonen in onze stad. Meer investeringen in sociale woningbouw en het verbeteren van de kwaliteit in de private huurmarkt zijn hier speerpunten.
• Energie: sp.a Deinze ondersteunt actief het samenaankopen van energie of energiebesparende maatregelen zoals elektriciteit, brandstof of isolatie.
• Jeugd & cultuur: Ze willen de stad nieuw leven inblazen door meer evenementen en vrije podia te organiseren. Daarnaast willen ze hangplekken voor de jeugd creëren waar ze elkaar kunnen ontmoeten in de publieke ruimte zonder overlast voor de andere inwoners. Het nieuw te bouwen Cultureel centrum moet bovendien uitgroeien tot een ware cultuurtempel voor iedereen.
• Kinderarmoede: Ze stellen een sociale foto van onze stad voor. Op basis waarvan dan een lokaal armoedeplan opgesteld wordt met ondersteuning van mensen in armoede bij de opvoeding van hun kinderen zodat de negatieve spiraal kan doorbroken worden.
• Dienstverlening: De ambtenaren moeten naar de Deinzenaren kunnen komen. sp.a wil hiervoor een mobiel loket voorzien dat alle deelgemeenten op geregelde tijdstippen aandoet. Dit verhoogt de toegankelijkheid van de stadsdiensten voor iedereen. In het bijzonder de mensen uit de deelgemeenten.
• Financiën: sp.a Deinze wil de aanvullende personenbelasting in Deinze van 7,7% naar 7,2% doen dalen, het Vlaamse gemiddelde.
• Inspraak: Voorafgaand aan elk groot project zetten zal sp.a een participatietraject op maat opzetten. De inwoners moeten betrokken zijn bij elke stap van de ontwikkeling en uitvoering. Dit zorgt ervoor dat ze verbonden zijn met het project en dat ze het uitdragen in de gemeenschap.
Niet iedereen spit alle programma’s volledig uit natuurlijk. Wie zin heeft in het volledige plaatje, kan het volledige programma bekijken en downloaden op de homepagina van sp.a Deinze: www.spadeinze.be Veel leesplezier!

Voor alle andere Deinzenaren zullen de elf artikelen de week voor de verkiezingen nog in de bus vallen. In de vorm van een geschreven contract nog wel. Zonder kleine letters. Zo brengt sp.a Deinze niet alleen de belangrijkste punten nog eens onder de aandacht. De partij engageert zich om deze in de komende regeerperiode te realiseren wanneer ze het vertrouwen van de kiezer krijgt. “Geen excuses, geen achterpoortjes, enkel een beter Deinze” klinkt het vastberaden.
sp.a Deinze heeft dus nog héél wat in petto voor de laatste weken. Het belooft een spannende stembusslag te worden!
Meer info: Freija Dhondt – Voorzitter sp.a Deinze – Lijsttrekker
+32 494 892 639 – [email protected]

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...