Bewaren van groenten en fruit: lang leve de oogst
Velt-lesgever Johan de Blaere stelt de verschillende technieken voor om groenten en fruit langer te bewaren. Steriliseren, drogen, zouten, inkuilen, … wat betekenen deze termen? Welke techniek is het best geschikt om bijvoorbeeld tomaten te bewaren? Wat heb je nodig? Hoe lang kun je een zelf ingemaakte oogst bewaren? Dat komt allemaal aan bod. Bovendien krijgen deelnemers per seizoen informatie over de groenten en fruit van het moment met een geschikte bewaartechniek. Zo kun je thuis zelf meteen aan de slag. Heb je nog ergens een potje confituur of ingemaakte groenten staan, neem deze gerust mee. Het is de bedoeling dat we tijdens de vorming proeven van en praten over goede bewaartechnieken. Geen zorgen als je geen ingemaakte oogst hebt; de lesgever brengt genoeg materiaal mee.
Info-avond door VELT-leieland
Wanneer: Vrijdagavond 5 oktober, van 20u -22u
Waar: zaal Guldepoort, 9870 Zulte-Machelen
Inkom: 3,5 euro, drankje inbegrepen
[mapsmarker marker=”9″]