N43 afgesloten wegens wateroverlast

Naar aanleiding van de hevige regenval vandaag is er op verschillende locaties in Deinze wateroverlast laat de persdienst van stad Deinze weten. In 2 zones zijn woningen bedreigd. Het betreft de deelgemeente Petegem, op de hoek van de Nachtegaalstraat en de N43. Ook de deelgemeente Meigem is getroffen, meer bepaald in de Pastoriestraat, tussen de Diepestraat en de Wierookstraat Hiervoor werden zware pompen opgevorderd van de Brandweerzone Gent en van de Civiele Bescherming. Om de coördinatie te vergemakkelijken kondigde de burgemeester het gemeentelijk rampenplan af.

Om de woning op de hoek van de Nachtegaalstraat en de N43 (Kortijksesteenweg) te beschermen zal de brandweer het overtollige water van de Tichelbeek overpompen richting de Leie. Hiervoor is de N43 tussen Deinze en Zulte afgesloten voor alle verkeer vanaf 17.45 uur.

In Meigem zijn een aantal woningen bedreigd tussen de Wierookstraat en de Diepestraat. De bewoners hebben er al extra zandzakjes gekregen. De brandweer zal het water van de Reigersbeek overpompen naar het Schipdonkkanaal. De civiele bescherming levert hiervoor het nodige materiaal.
De Vaart Linkeroever zal hierdoor afgesloten worden voor het verkeer.
Daarnaast zijn er nog een aantal wegen ondergelopen: Pachthofstraat, Pontstraat t.h.v. de Kempestraat en de Bredestraat.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...