Derek en Django’s trio concerteren op 1 maart

Op vrijdag 1 maart doen de lazy fridays hun live – -reputatie alle ere aan. Want niemand minder dan de Gentse singer – songwriter Derek komt naar Deinze afgezakt. Als kers op taart brengt een jong Oudenaards trio ook nog een hommage aan de Belgische uitvinder van de Gypsy jazz, Django Reinahardt. Django’s trio bijt de spits af om 20u30. Ongeveer een klein uurtje later is het podium voor de man die het nummer ‘Petit Lapin’ onsterfelijk maakte, Dirk Dhaenens alias Derek. Vzw Cultuurschok maakt zich op voor wat alweer een stomende concertavond zal worden.

Derek

Sinds 1989 maakt Dirk Dhaenens de Vlaamse podia onveilig. Toen stond hij nog bekend als Derek van Gentse rockband DEREK & THE DIRT. De release van de eerste gelijknamige cd, geproduceerd door Thé Lau, noem je ‘langs de grote poort’ binnenkomen, zeker als er een nummer als ‘Oh By The Way’ op staat. In 1993 kwam toetsenman Yves Meersschaert de formatie vervoegen maar ondanks alle inspanningen en niet minder dan vier full cd’s waren de dagen van D&TD geteld. Als leerschool kon dat echter tellen en Yves zou Derek als zijn schaduw blijven terzijde staan.

In 1999 was er de radiohit en live topper van Derek & Vis, ‘Petit Lapin’, want Derek bleek zich ook in het Frans uit de slag te kunnen trekken. In het begin van de 21e eeuw komt HET GESPUIS uit de Gentse riolen gekropen, waarin een aantal andere lieden die vaak in één adem vernoemd worden met Dirk, zoals zanger, songschrijver en gitarist Bruno Deneckere, multi-instrumentalist Nils De Caster (viool, lap en pedal steel, mandocello, gitaar) en de bassist uit Bassevelde Mario Vermandel. Het zijn Dereks eerste stappen als Nederlandstalig songschrijver.

Ondertussen heeft Derek reeds vijftien Engelse en Franstalige albums en twee Nederlandstalige albums op zijn conto staan. Reken maar dat het Gentse godenkind het publiek meer dan een uur lang op sleeptouw zal nemen.

Wie het allemaal van dichtbij wil meemaken, kan kaartjes bemachtigen in voorverkoop bij AD Delhaize en Esso De Witte of via de website www.cultuurschok.be. Ticketprijs: 16 euro. Aan de deur betaalt men 18 euro aan de kassa van buurtcentrum De Rekkelinge in Deinze.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...