Italiaanse sfeer vanaf dit weekend op de markt in Deinze

Sicilie_DSCN5214

Ook nog altijd aan het nagenieten van de “gelati” van je Italiaanse reis, Italiaanse gelato, sorbetto, cremolata, … ? Binnenkort hoef je niet meer de lange autotrip of vliegreis naar Italië te maken om een lekker ijsje te eten. Vanaf dit weekend 2 maart kan je terecht in Tutti Gusti op de Markt van Deinze. Ambachtelijke ijs gemaakt van producten uit de streek, zoals fruit van fruitbedrijf Cocquyt uit Meigem. We zijn benieuwd naar de andere regionale producten uit de streek, misschien een ijsje met Filliers van 8 jaar oud?

De zaak wordt uitgebaat naast bloemenwinkel Vanderplaetsen op de markt. Uitbater Chris Dickx was jarenlang fotograaf te Zingem en gepassioneerd door ijs vandaar dat de keuze snel gemaakt was voor een nieuwe uitdaging.

In de toekomst wordt met nog meer producten van plaatselijke leveranciers gewerkt. Dat de passie voor ijs er is bewijst al het materiaal waarmee gewerkt wordt, machines van Carpigiani de wereldleider in ijsmachines. Het milieubewuste wordt zoveel mogelijk toegepast, fairtrade koffie, de bekertjes en potjes zijn in karton of PLA, volledig composteerbaar ofwel gewoon eetbaar zoals de hoorntjes. Reeds in een vorig leven als fotograaf werkte de uitbater Chris Dickx volgens de “nul-optie” dwz dat alle gebruikte materialen opgehaald worden en volledig terug herbruikt worden, dit om de impact van de bedrijvigheid op het milieu zoveel mogelijk te beperken. Ook het werken met plaatselijke leveranciers past in die visie, beperking van transport, en verbetering van de kwaliteit.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...