GroenRood roept College op: “Bezint eer ge begint”.

Bij de bespreking van de afgesloten rekeningen 2012 wees GroenRood op de stijgende schuldratio en het plunderen van de spaarpot.

groen rood kinderopvang

Annick Verstraete: “Wij hebben er geen probleem mee dat spaargelden gebruikt worden om investeringen te doen. Wij stellen echter vast, dat ondanks deze beslissing, de schuldratio blijft stijgen en voor het eerst sinds 2003 boven de 1 zit. Dit is een alarmsignaal voor een bestuur! Wij blijven herhalen dat Deinze niet de financiële draagkracht heeft om alle op stapel staande projecten te realiseren. “

Dirk Stroobandt: “Tijdens de gemeenteraad van 23 mei is het de eerste keer dat een lid van het College, namelijk de Schepen van Financiën, openlijk heeft toegegeven dat ons standpunt klopt. Er zullen keuzes moeten gemaakt worden! Onze fractie heeft er twee jaar geleden al op gewezen dat het voor Deinze onmogelijk zal zijn om in het nieuwe systeem van werken, de beleids- en beheerscyclus, voor al die projecten leningen aan te gaan.”

Laura Baets: “We stellen ons de vraag welke keuzes het stadsbestuur zal maken. Voor ons is het alvast duidelijk. Deinze vraagt al meer dan 20 jaar een cultureel centrum en de academies barsten uit hun voegen. Zelfs de klascontainers vertonen grote slijtage. In 2008 heeft de bevolking haar keuze ook al duidelijk gemaakt. GroenRood verzamelde toen bijna 4000 handtekeningen tegen de bouw van het nieuw administratief centrum. In 2008 was al duidelijk dat er geen draagvlak is voor een administratief centrum aan de oevers van de Leie.”

Annick Verstraete: “ De financiële toestand dwingt het bestuur om keuzes te maken, maar dat was voor de verkiezingen voor ons ook al duidelijk! Welke keuze er nu ook gemaakt wordt, ze komt altijd te laat. Deinze heeft in 2012 voor de academies 550.000 euro ontwerpkosten betaald en 663.140 euro voor het administratief centrum. De ontwerpkosten en erelonen voor het administratief centrum overstijgen op dit moment ruimschoots de 1 miljoen euro.
Daarnaast is er in 2012 nog 90.000 euro uitgegeven aan erelonen voor voorziene projecten, waaronder ook de mobiliteitsstudie. Deinze heeft al eens een mobiliteitsstudie laten maken, het plan werd echter nooit uitgevoerd. Onze oproep aan het College is: bezint eer ge begint. Toets uw dromen eerst af aan de realiteit en laat daarna de Deinzenaar betalen voor realistische ontwerpen op maat van Deinze.”

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...