Interesse uit #Mons voor de Deinse Blue-bikes

De stad Mons bezocht enkele nieuwe initiatieven in Deinze. Pascal Lafosse, schepen van sport en mobiliteit van de stad Mons kwam de werking van het Blue-bike systeem in Deinze bekijken. Burgemeester Jan Vermeulen en schepen voor publieke ruimte Bart Van Thuyne toonden hem ook andere nieuwe stedelijke initiatieven.

Bezoek schepen P. Lafosse Mons aan Deinze ivm Blue-bikesysteem.

Bezoek schepen P. Lafosse Mons aan Deinze ivm Blue-bikesysteem.

“De stad is vereerd met de interesse uit Mons”, stelt burgemeester Jan Vermeulen. De oerdegelijke Blue-bike fietsen zijn al een tijdje een vertrouwd beeld in Deinze, bovendien zijn ze sedert 1 juni 2012 gratis ontleenbaar voor alle Deinzenaren en bezoekers van de stad.
Iedereen kan zo’n blauwe fiets ontlenen in het fietspunt van Blue-mobility in het station. De ritprijs bedraagt normaalgezien 3 euro, maar die gebruiksvergoeding neemt de stad volledig op zich. “De enige kost is een jaarlijks abonnement van € 10, dat vooral te maken heeft met de waarborg en identiteitscontrole”, weet schepen Bart Van Thuyne.

Interesse uit Mons
Deinze was de eerste stad in het land om de financiering van de verplaatsingen met Blue-bikes op zich te nemen. Dit systeem dat de duurzame mobiliteit sterk stimuleert valt in de smaak. Zo kwam Pascal Lafosse, schepen van sport en mobiliteit van de stad Mons op 3 mei langs om de werking van de Blue-bikes te bekijken. Samen met burgemeester Jan Vermeulen, schepen voor publieke ruimte Bart Van Thuyne en Sébastien Gremeaux, de mobiliteitsambtenaar van Mons, verkende hij Deinze per blauwe fiets. “Ik ben onder de indruk van de gebruiksvriendelijkheid van het systeem en het grote aantal fietsen dat dagelijks gebruikt wordt”, stelt schepen Pascal Lafosse.
De eerste contacten met Mons dateren van 2012, toen het Orchestre Royal de Chambre de Wallonie te gast was voor het Festival van Vlaanderen. Een en ander kadert in het feit dat Mons culturele hoofdstad van Europa wordt in 2015. Uiteraard stond ook een bezoek aan het Museum op het programma. “De stad Mons was onder de indruk van de collectie van het Museum van Deinze en de Leiestreek, maar ook van het RFID-uitleensysteem van de stedelijke openbare bibliotheek”,stelt Jan Vermeulen. Een verdere samenwerking in de toekomst lijkt alvast niet uitgesloten.

Info: www.blue-bike.be

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...