Jong VLD Deinze zegt neen tegen gas

Jong  VLD Deinze vraagt aan het stadsbestuur de verstrenging van de GAS-wet niet toe te passen. ‘Deinze is een verdraagzame stad, laten we het zo houden.’ Zegt voorzitter Bart Vandekerckhove.

Begin deze maand werd de verstrenging van de GAS-WET goedgekeurd in het Federaal Parlement. Dit betekent dat een GAS-boete nu kan oplopen tot €350 en jongeren vanaf 14 jaar reeds beboet kunnen worden. Nu kunnen de steden zelf beslissen of ze de verstrenging toepassen. Daarom vraagt Jong VLD Deinze nu aan het stadsbestuur niet mee te gaan in dit verhaal. ‘We vinden de leeftijdsverlaging van 16 naar 14 jaar echt niet kunnen. We moeten een tolerante maatschappij blijven, ook voor jongeren.” Zegt Melissa Galle. “De uitvoering van de GAS-wetgeving is in Deinze momenteel zelfs verlieslatend. In 2011 maakte men een verlies van €1.940 en in 2012 €800. Stad Deinze laat de GAS-boetes verwerken door een provinciale ambtenaar die natuurlijk betaald moet worden. Daardoor zijn de opbrengsten kleiner dan de kosten.”.

De liberale jongeren vragen om andere maatregelen om overlast van jongeren aan te pakken. “Wij zijn sterke voorstander van straathoekwerkprojecten zoals het Koelboxproject in het Sint-Martinuspark. Deze projecten moeten echter nog beter opgevolgd worden en uitgebreid naar meer plaatsen in Deinze.” Zegt Tess Minnens. “Ook in andere steden zijn er jongerenprojecten, zoals het NERO-project in Mechelen.”

“Jongeren moeten vrijheid en plaats hebben in Deinze,”vertelt Tess Minnens, “Wij pleiten dan ook voor een positieve aanpak tegen jongerenoverlast.”. Voor Jong VLD passen de GAS-boetes duidelijk niet in dat plaatje. “Het steeds inperken van vrijheden kan daarvoor geen oplossing zijn. In plaats van te verbieden moeten er oplossingen gezocht worden. Overlast zoals sluikstorten, ‘hangjongeren’, en dergelijk hadden wij graag opgelost gezien door bankjes, een veilige kampvuurplaats en veel vuilbakken te plaatsen.” Besluit Bart Vandekerckhove.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...