Nieuw binnenstedelijk Shopping Park te Deinze

Het was reeds eerder bekend, maar vandaag kwam Patrick Piens (van de gelijknamige muziekwinkel) naar buiten met het nieuws dat het nieuwe [D-Shopping::Deinze Shopping Park] er komt.
In zitting van 6 december 2012, heeft het College van Burgemeester en Schepenen van de Stad Deinze de Stedenbouwkundige vergunning uitgereikt voor de bouw van een binnenstedelijk en kernversterkend Shopping Park.

Met de Stedenbouwkundige Vergunning zet de Stad Deinze nu het licht op groen voor de bouw van het project [D-Shopping::Deinze Shopping Park], een gestructureerd retail-complex met een netto verkoopoppervlakte van 6.754 m2.
Zowel uit een recent strategisch-commercieel plan, opgemaakt in opdracht van de Stad Deinze, als uit twee uitgebreide marktstudies in opdracht van de ontwikkelaar, blijkt dat er een marktpotentieel bestaat van 189.729 inwoners (80.394 gezinnen) in een aantrekkingsgebied met een straal van 10 km rond Deinze.
Uit alle studies en rapporten is bovendien gebleken dat Deinze als handelscentrum over een hele lijst troeven beschikt, en dat er duidelijk vraag is naar een centrumstedelijk gestructureerd aanbod van professionele winkels.
Door zijn binnenstedelijke ligging en tussen de scholen – 3874 leerlingen op minder dan 400m – is [D-Shopping::Deinze Shopping Park] optimaal gelegen en zal het kernversterkend werken voor de Stad Deinze en haar bestaande handelsapparaat.

[D-Shopping::Deinze Shopping Park] zal worden gebouwd aan de Guido Gezellelaan, de verbindingsweg van het Station van Deinze met de scholen en het Ziekenhuis.
Het Shopping Park is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer: het Station van Deinze is op wandelafstand en De Lijn heeft een halte voor zo goed als alle buslijnen die Deinze verbinden met de steden in de omgeving.
Voor het privaat vervoer (auto & fiets) voorziet het project in een ruime parking met 158 parkeerplaatsen, 11 parkeerplaatsen voor anders-validen, en overdekte fietsenparkings voor 81 fietsen.
Met de vergunning voor de bouw van [D-Shopping::Deinze Shopping Park] heeft het College van Burgemeester en Schepenen als expliciete doelstelling de Stad Deinze een handels-boost te geven en er een bruisend economisch centrum van te maken.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...